Näitusel tutvustame klassikalisi vürtsitaimi nagu nelk, kaneel, aniis, tähtaniis jpt, samuti vähem tuntud maitsetaimi nagu mõru kirburohi, tasmaania vürtskoorepuu, punanupp, melegeti aframon, jakoonijuur jt. 

Lisaks mustale, valgele ja roseepiprale saab näha ka mitmeid vähem tuntud piprataimi nagu kõrvpipar, pikk pipar, kubeebapipar jt.

Näitame, milliselt taimelt saab vanilli ja kellelt kardemoni, missugused näevad välja sidrunhein, nelgipuu ja ingver.

Paljusid maitsetaimi kasutatakse jookide valmistamiseks või maitsestamiseks. Tutvustame ammu tuntud, aga vahepeal unustuse hõlma kadunud raehärrade jooki klaretti, mis sarnaneb tunnustatud jõulujoogi glögiga. 

Heidame pilgu ka tee valmistamise viisidele. Huviline saab teada, mis on puerh, oolong, kukicha, lapsang souchong ja chong cha

Aga kas teate, mis joogid on ayahuasca, muira puama, marula või Bois bande? Näitusel saate sellelegi vastuse. 

Meie niiskel ja pimedal sügisel saab meeleolu tõsta mitmete meeli ja tundeid ergutavate armu- ja võlujookidega. Suurepärane lisand neisse on näiteks kaneel, mis on soojendava, rahustava ja afrodiisse toimega. 

Veinile võib lisada aga näiteks tšillit ja seksturnera lehti, selline jook paneb keha eritama mõnuhormoone. Kellel on raskusi uinumisega, saab abi humala emasõisikutest valmistatud teest.

Värskendava ja stimuleeriva joogi retsept on aga järgmine: jahvatage ingverit ja koriandriseemneid ning lisage neid soojale piimale. Ingver parandab vereringet ja on tuntud afrodisiaakum, samuti tõhus abiline külmetushaiguste ennetamisel. 

Mööda ei saa minna ka sellistest tähtsatest joogitaimedest nagu kohvi- ja kakaopuu. Kakaopuu on sel aastal Tallinna Botaanikaaia kollektsioonis eriline tõmbenumber: nimelt kannab ta lisaks õitele ka ohtralt eri valmimisjärgus vilju.

Näitusel räägitakse ka mitmesugustest kohvivalmistamise võimalustest ning maitsta saab ka turgutavat mardikuu erijooki.