* Halvasti säilivad ka punapeedid, mis on koristatud liiga vara. Koristusküpsel punapeedil on välimised lehed koltumas ja longus.

* Võimalusel koristada saak kuiva ja päikselise ilmaga.

* Üldiselt pole punapeedi ülesvõtmisel aiaharki tarvis, nad tulevad käega üles tõmmates mullast kergesti välja. Aiaharki juurviljade üleskergitamiseks tuleks ehk kasutada raskematel muldadel.

* Punapeedi lehed ehk pealsed eemaldatakse kohe. Neid võib murda, kuid parim on teha seda noaga, jättes alles kuni 2 cm pikkused lehevarre tüükad. Pealsete eemaldamisel jälgida, et ei saaks vigastatud juurvili.

* Mitte murda/lõigata ära punapeedi pikka peajuurt. See halvendab säilimist ja keetes kaotab selline punapeet palju oma iseloomulikust punasest värvusest.

* Peenralt koristatud peedid (eriti need, mis on koristatud niiske ilmaga või märjast mullast) võib lasta varjulises kohas nädalakese seista ja kuivada.

* Enne keldrisse viimist tuleks juurviljad sorteerida. Väheldased või vigastatud juurviljad kasutada koheselt toidu valmistamiseks. Keldrisse, ületalve säilima viia vaid terved ja suuremad juurviljad.

* Jahedas keldris säilivad punapeedid hästi kuni kevadeni. Parim temperatuur punapeetidele ületalve hoidmiseks oleks +3°...+4° C. Kõrgemal temperatuuril, eriti kui kelder on väga kuiv, hakkavad juurviljad kasvama, ning tõmbuvad kortsu. Et vältida juurviljadele mustade plekkide tekkimist, ei tohiks temperatuur olla alla 0° C.

* Kui hoiustamise võimalused puuduvad, võib punapeeti säilitada ka sügavkülmutatuna (eelnevalt keedetuna), kuivatatuna ja mitmesuguste hoidistena.