Sidrunaloisiat (soome k limonadiyrtti) nimetatakse ka lippiaks (Aloysia triphylla sün. Lippia citriodora) ja tema lehtedest saab valmistada maitsva tee.

Sidrunaloisia
Tamme talu ürdiaia perenaine Heli Viedehof ütles, et Eestis ei ole ta neid kaht taime kohanud. "Sidunaloisiat kasutatakse palju Prantsusmaal peale sööki värskendava ja seedimist soodustava teena nii kuumalt kui külmalt. Maitsev, tugeva sidruni maitsega joogitee, minu üks lemmikuid," kirjeldas Viedehof.

Soome aiandusmessil müügil olnud curry-ürt on meil tuntud nime all ahtalehine käokuld (Helichrysum italicum sün. Helichrysum angustifolium), mitte segi ajada meie looduses esineva hariliku käokullaga. Heli Viedehofi sõnul on see tõesti väga curry lõhnaline taim, ainult päris mõru. Taim kuulub ka Tamme talu ürdiaia kollektsiooni, kuid talvitub toas potitaimena, on väga kaunis, dekoratiivne ja aromaatne.

Šokolaadipiparmünti (Mentha x piperita f. citrata Chocolate) Tamme talu kollektsioonis ei ole, aga on olemas odekolonni lõhnaline Mentha x piperita f. Eau de Cologne Mint. "Eks erilõhnalisi münte- piparmünte on viimasel ajal hakanud liikuma ka meie aianduskeskustes," kommenteeris ürdiaia perenaine.
Bulbine frutescens

Selle kevade uus üllatus Tamme talu kollektsioonis on Bulbine frutescens, mis on väidetavalt kauneim ravimtaim maailmas. "Sain taimed Hansaplantist. Huviga ootan, milliseks taim suve jooksul kasvab," ütles Viedehof.