Kuivamise aeg sõltub taimsest materjalist ja see võib võtta aega kuni neli nädalat.

* Lihtsaim viis on lasta taimedel vaasis (ilma veeta) vabalt kuivada. Sellise mooduse jaoks sobivad taimed on tugevama varrega või juba korjates poolkuivad. Enne vaasi panekut võiks ära noppida alumised ja suuremad lehed. Sobivad mitmesugused kõrrelised, moonikuprad, füüsal, hortensiad jms.

* Enamus taimi pannakse kuivama väikestesse kimpudesse seotuna. Kimbud riputatakse hõredalt spetsiaalsetele lattidele või konksu otsa. Enne kimpu sidumist eemaldada varre alumiselt osalt lehed, see kergendab kuivamisprotsessi. Selliselt sobib kuivatada mitmesuguseid taimi nagu kipslill, õlelill, erinevad kõrrelised, rebasesabad, lina, soolikarohi, raudrohi, ohakad, roosid, lavendel jpt.

* Kauneid taimornamente saab, kui kuivatada üksikuid lehti või õisi ajalehe vahel vajutuse all. Selliselt kuivatatud taimi on hiljem hea kasutada nt omavalmistatud õnnitluskaartide valmistamisel.

* Et säilitada suurte ja õrnade taimede kuju ja vormi võib neid kuivatada pappkastile tõmmatud võrgul. Selliselt saab kuivatada ohakaid, laukude õisikuid, erinevaid sarikõielisi jms.

* Mikrolaineahjuski on võimalik taimi kuivatada. Loomulikult jälgida nõuet, et kasutataks vaid mikrolaineahjus sobivaid nõusid. Ahju võimsus võiks jääda vahemikku 300-350w, aega kulub umbes 2-2,5 minutit 250g kohta. Kuna ahjud on erinevad, siis tasuks eelnevalt proovida ja katsetada, milline on sobivaim võimsus ja aeg. 

* Glütseriinilahuses toimub taimede nn konserveerimine, selliselt töödeldes on taimede lehed elastsed. Lahuse valmistamiseks võetakse 2osa glütseriini kohta 4osa keeva vett. Taimede varred peaksid olema lahuses umbes 3cm ulatuses. Kuna selliselt kuivatamine kestab 2-3 nädalat, tuleb lahust aeg-ajalt juurde valada. Glütseriinilahuses olevaid taimi hoitakse pimedas kohas. 

* Kauneid õisi saab kuivatada peenes, puhtas ja kuivas liivas. Liivas kuivatamiseks täidetakse kast umbes 3 cm paksuse liiva kihiga, millele asetatakse kuivatamiseks sobiv õis või leht. Seejärel kaetakse see ettevaatlikult liivaga, püüdes taime mitte vigastada ja deformeerida. Sõltuvalt taimest võtab selline kuivatamine aega paarist päevast mõne nädalani. Liivas saab kuivatada karikakraid, siilikübaraid, daaliaid, roose jms.

Kui taimne materjal on täiesti kuivanud, tuleb teda ka säilitada. Parim koht kuivatatud taimedele on kaanega pappkast. Seal on taimed kaitstud nii valguse, tolmu kui võimalike vigastuste eest. Kuivatatud taimi hoida soojas ja kuivas kohas seni, kuni neid läheb vaja mõne kauni lilleseade valmistamisel.