Talisibul pärineb Siberi, Mongoolia ja Hiina aladelt ning on näiteks Hiina köögis ja terviseturgutuses väga menukas tänini. Samuti kuuluvad talisibula lehed Hiinas nelja tähtsama teravamekiliste maitsetaimede nimistusse. Arvatavasti on talisibulat Aasias teadlikult kasvatatud juba aastatuhandeid ning nõuet just selle maitsetaime lehti kasutada kohtab paljude Hiinas levinud toitude retseptides. Euroopasse jõudis talisibul meie mõistes suhteliselt hilja, alles XVI sajandil.

Elutsüklilt on talisibul püsik, kes võib samal kasvukohal edukalt palju aastaid kasvada. Mullas peituv taime osa tüüpilise ehitusega sibulat ei moodustagi, selle asemel on niinimetatud ebasibul.

Loe, kuidas talisibulat kasvatada ja mida selle rohelised pealsed sisaldavad.