Eestis kasvatatakse peamiselt USA-s ja Lätis aretatud sorte, maitselt erinevad need paljuski meil poodides müüdavatest Lõuna-Euroopa sortidest. Kuna Eestis ei ole viinamarjadel märkimisväärselt haiguseid, siis pole vaja neid ka pritsida – see tähendab aga mahedat toodangut ja tõeliselt ehedat ja head maitset.

Meie kliimas saab viinamarja kasvatada nii avamaal kui kasvuhoones, selleks tuleb vastavalt kasvukohale valida vaid õige sort ning õppida selgeks viinapuu lõikamise põhitõed. Samuti tasub viinapuud ostes meeles arvestada, et need sordid, mis annavad head saaki Põhja-Eestis, võivad Lõuna-Eestis kiratseda ja vastupidi. Kõige paremaks viinamarjakasvatuse piirkonnaks loetakse Pärnumaad ja Saaremaad.

Oma kogemusi ja soovitusi viinamarja kasvatusest jagab huvilistele Harri Poom, loeng algab kell 14.00. Samuti on kohapealt võimalik osta istikuid.