Hüatsinte võib ajatada nii klaasis kui ka mullas. Selleks tuleb valida kõva ning terve koorega sibul. Hea on teada, et lillast sibulast tuleb tavaliselt tumedamat tooni õis ning valgest sibulast areneb valge või kollane hüatsindiõis.

Ajatamiseks tuleb sibulad istutada sobivasse anumasse selliselt, et silula ülemine kolmandik jääks mullast välja. Istutus tuleb kasta ning paigutada jahedasse ruumi. Väga hästi sobib selleks ka tavaline külmik (temperatuur 3–9 kraadi). Oluline on, et sibulad oleksid jahedas ja pimedas.

Sellistes tingimustes ajab hüatsindisibul endale kasvud. Kui kasvud on mõned sentimeetrid pikad, võib taimed viia valgesse ja sooja ruumi. Kasvamise ja õitsemise ajal vajab hüatsint pidevalt niisket mulda!

Hüatsintide klaasis ajatamisel pannakse sibul klaasanumasse selliselt, et sibulakand vaevalt veepinnale ulatub. Selleks on aianduspoodides olemas ka spetsiaalsed sibulavaasid, mis näevad kenad välja ja on äärmiselt mugavad kasutada. Ka selliselt kasvatatavad sibulad viiakse kõigepealt jahedasse ja pimedasse ruumi ning tuuakse välja kui lehepungad on 5cm pikad.

Nipp: kui panna õitsev taim ööseks jahedasse, püsib ta kauem värske ja kaunis.