Et järsk keskkonnamuutus taimele liiga ei teeks tuleks taimi enne lõplikult õueviimist harjutada värske õhuga avatud akna juures või õues. Õue viimiseks valida soe ja pilves ilm. Lõplikult saab taimed õue jätta siis, kui öökülmaoht on möödas ning ööselgi on piisvalt sooja. Tavaliselt saabub selline aeg mai lõpus juuni alguses. Kuna aga öökülmad võivad kimbutada üsna ootamatult, tasuks käepärast hoida külma kaitseks katteloori. 

kaktused kiviastangul
Aias, terrassil või rõdul valida toataimedele soe ning tuulte ja tugevate vihmade eest kaitstud koht. Võimalusel võiks asukoht olla ka poolvarjuline, et kõrvetav keskpäevapäike taimedele liiga ei teeks. Päikese käes tunnevad end hästi näiteks rosmariin, oleander, loorberipuu, kaktused ja sukulentsed taimed. Kuid ka nemad tahavad mõningast aega, et päikesega kohaneda.
Et suuremate taimedega lillepotid esimese tuulega ümber ei paiskuks, võiks nad kas poolenesti maasse kaevata, asetada rasekemasse savipotti või poetada potti mõni nägus kuid toekas kivi. Väiksemate taimedega lillepotid võiks transportimise hõlbustamiseks asetada alusele, vahed võib aga täita nt niiske turba või mõne muu niiskust hoidva materjaliga. Niiske täitematerjal hoiab taimejuuri nii kuivamise kui ülekuumenemise eest. 

Kuna õuesoojus ja tuul kuivatavad mulda lillepotis kiiresti, tuleb suvitavate taimede kastmisega olla üsna hoolas. Lisaks regulaarsele kastmisele tuleb ka õue viidud toataimi vastavalt liigile väetada. Enne väetama asumist veenduda, et muld oleks niiske. Kuivas mullas on oht põletada väetiselahusega taimejuuri. Pikemate vihmaperioodide ajaks tuleks taimi liigniiskuse eest kaitsta kas pealepandud kilega või tuues neid sisetingimustese. 

Suveks võib toataimi viia ka kasvuhoonesse, seal jagub nii soojust kui valgust ning taimed on kaitstud tuulte ja vihmahoogude eest. Kuna suvel on kasvuhooned aga eelkõige köögiviljade päralt, siis kipub toataimedel seal kitsaks jääma. Ruumikitsikusest suurem probleem on aga kasvuhoones pesitseda võivad kahjurid (kedriklest, karilane, ripslane jpt), kes üsna kiiresti ka toataimedele kolivad. Hiljem, taimi tagasi tuppa tuues on nendest lahtisaamine äärmiselt tülikas, kui mitte võimatu.