* Kevade lähenemine ja paranevad valgusolud ergutavad toataimed uuele kasvule. Värske ja mahlane kraam paneb tegutsema ka toataimede kahjurid. Regulaarne taimede ülevaatus aitab pahalased varakult avastada.

* Dekoratiivse väljanägemise kaotanud toataimedelt (nt tups-rohtliiliad, tradeskantsiad, keerdviljakud jpt) võib võtta nende uuendamiseks tütartaimed või pistikud. Need ajavad juured alla klaasis vees või lahjasse mulda pistetuna paari nädala jooksul. Pistikud tuleks asetada sooja ja valgesse kohta, kuid jälgida, et kõrvetav päike ei ulatuks liiga tegema.

* Veebruaris võib ka ülekäte läinud taimi tagasi lõigata.

* Järkjärgult tuleks suurendada toataimede kastmist, ning ergutada kasvu sobiva väetiselahusega.

* Tubade tuulutamisel olla endiselt ettevaatlik, et õrnad taimed külma ei saaks.

* Kui sinningia on lehekepaari mugulast välja ajanud, tuleb ta värskesse mulda istutada. Ratsuritähe võib valgesse kohta tõsta, kui õiepung on vähemalt 5 cm pikkune.

* Kevadist meeleolu loovad poest ostetud rõõmsavärvilised kevadlilled nagu priimulad, hüatsindid, nartsissid ja tulbid. Samuti võib ajatamiseks tuppa tuua lehtpuude ja -põõsaste oksi.

* Seemnevarude ülevaatus ja täiendamine ning märkmete tegemine hoiab kiirel külviajal kokku väärtuslikku aega. Seemnevarude täiendamiseks on abiks nii aianduspoed, internertiavarused kui sõbrad tuttavad.

* Eelseisvaks külvi- ja istutusperioodiks võib koju varuda mulda. Valmis seada küvianumad, kastid ja potid.

* Külvata võib pika ettekasvatusaega nõudvaid taimi nagu begoonia, petuunia, pelargoon, lavendel, võõrasema. Eeldusel muidugi, et on olemas taimekasvuks sobivad tingimused.

* Veebruaris tasuks külvamistega siiski tagasihoidlik olla. Kehvades valgusoludes kipuvad taimed ruttu välja venima. Selle vältimiseks on abiks taimelamp.

* Aknalauale võib kasvama panna rohelise saamiseks sibulaid, külvata rukolat e põldvõõrkapsast ning kasvatada idandeid.

Õues

* Kui lindude söötmist on kord alustatud tuleb sellega jätkata ka veebruaris.

* Veebruaris võib valmistada ja üles seada pesakaste. Vastavaid juhiseid leiab internetiavarustest.

* Kui lõikeriistad on sügisel hooletusse jäetud, on nüüd ülim aeg nad korda seada: lõikavad pinnad teritada, liikuvad osad õlitada.

* Näriliste elu keeruliseks tegemiseks ja noorte viljapuude tüve kaitseks aitab sula ilmaga kinni tallatud lumi.

* Lumest lagedatele peenardele kuhjatud kohev lumi vähendab külmakahjustusi.

* Külmalõhesid aitab vältida puutüvede mähkimine ja valgendamine. Võtted aitavad eemal hoida ka närilisi.

* Lumelükkamisel mitte kuhjata seda püsilillepeenardele, võimalusel loopida see ühtlaselt aeda laiali. Sula ilmaga jälgida, et vesi peenardele ei koguneks, abi on väikestest kraavikestest, mis vee ära juhivad.

Keldris

* Vajadusel sorteerida säilima viidud köögivili. Nii saab eemaldada riknenud ja/või kasvamaläinud viljad.

* Kontrollida talvituvaid lillemugulaid ja -risoome. Ilmsete haigustunnustega mugulad-risoomid eemaldada koheselt. Lõikepinnad puistata üle puusöepuruga.

* Lõksud ja mürkhõrgutised hoiavad eemal närilised.

* Pakasega keldri tuulutamine pole mõistlik, küll aga sobi selleks sula ilm.