Eestlaste kodukaunistamise tuhin on saanud täiesti enneolematu hoo. Olgu maal või linnas, tahame end rohelusega ümbritseda. Korterirõdu võib ju olla väike, kuid mingi taimeke, ehk isegi tomat või maitsetaimeriiul mahub sinna ikka. Terrassidel saab juba laiutada suuremate amplite ja taimedega.

Suur sagimine ja pärimine käib ka sotsiaalmeedia aiandusgruppides. Iial varem pole ma märganud sellist küsimuste ja fotode laviini kui tänavu. Mis taim see on? Kuidas teda kasvatada? Miks mu tomatilehed krimpsu tõmbavad või kurgid kärbuvad? Kas sellest elupuust saab veel asja? Miks mu õunapuu õied närbuvad? Jne, jne. Aiasõbrad on lahked vastama ja abistama, kõikide küsimuste vastuseks leidub alati hüva nõu.

Eriti uhked on meie aiapidajate kasvuhooned, olgu need siis pisut kohendatud või vastvalminud. Mõned pole pelgalt taimemajad, vaid suisa puhkenurgad ja mõnusad istumiskohad.

Maakodu kutsub kõiki aiapidajaid osalema kauni kasvuhoone konkursil. Täpsema info selle kohta leiate allpoolt. Olge kärmed pilte tegema ja meile saatma!

Ilusat suve!
Maakodu peatoimetaja
MAAKODU OTSIB HUVITAVAID KASVUHOONEID
Oled oma kasvuhoone üle uhke? Osale konkursil!
Püramiidkasvuhoone Lõu külas, Saaremaal.

AUHINNAD:

1. Fiskarsi Light-sarja aiatööriistade komplekt (väärtus 116 €)

2. Fiskarsi voolikukohver Waterwheel reguleeritava kastmispüstoli, liitmiku ja pihusti toega + survepihusti (väärtus 140 €)

Lisainfo: maakodu@maakodu.ee, maakodu.ee/kasvuhoone

Lugeja kirjutab

Aitäh kõigile, kes meile kirjutasid ja oma lemmikloo teada andsid! Küsisime eelmise ajakirja lugejamängus, missugused kurgi- ja tomatisordid on teie lemmikud. Täname vastajaid! Seekord saab kooriva maski omanikuks Maili Tannbaum. Palju õnne võitjale!

Head suhu pista

Tomatist meeldib meile ‘Red Cherry’, need on armsad väiksed punased tomatid, hea korraga suhu pista. Kurke kasvab meil alati mitu erinevat, katsetame, ühele pole kindlaks jäänud. Kunagi Portugalist ostsime lühikese kurgi seemet. See kannab sügisel kaua, sordi nimi on ‘Pepino de Paris’.

Maili Tannbaum

Tere!

Lemmikuteks on kurk ‘Adam’ ja tomat ‘Erk’.

Ehk õnnestub tulevikus musta tomatit hankida.

Anneli Rahumäe

Katsetame uutega

Sel suvel kasvatame tomatit ‘Black Cherry’ ja kurki ‘Trilogy’. Kasvatame igal aastal mõnda uut sorti. Kas neist ka meie lemmikud saavad, eks näis.

Arne Lilleste

Parim tomatisort

Tomatist meeldis eelmisel aastal ‘Favorit’.

Kurkidest andis varakult saaki ‘Malle’. Ostsin selle Pandivere laadalt. Küsisin müüja käest nime, mille kirjutasin paberitükile taime juurde. Aga netiotsing annab ‘Malle’ nime hoopis tomatile. Ju siis läksid istutamise ajal sildid segi.

Mare Soovik