Kodu sättimisel ja kaunistamisel võib samuti nüüd julgem olla, hankida mõne värvika liniku ja padjakatte ja rätiku koju või otsida need kapipõhjast välja. Igal juhul praegune külm ja hall ilm soosib kodust ilutsemist väga. Lase loovus kapist välja!

Mõni pisike nipp selleks:

1. Säti jõulukaunistused kokku ühte korvi.

Korvi võib lisada ka mandariine, piparkooke ja komme.
Kodu kaunistamine jõulude eel.

Suurem kandiline või ümar korv mahutab kõike piisavalt ja on ilus pealekauba. Ja mis kõige tähtsam, seda on väga mugav kasutada - laua pühkimiseks ja liniku kloppimiseks tõstad kogu kupatuse aknalauale või kapile ja pärast tagasi.

2. Kasuta pitsijuppe või paela.

Säti pits ja pael üle laua või laudlina jooksma. Nii teed tavalisest laudlinast jõululina.

Kas sul ikka on olemas ülelaua suur laudlina? Igal perenaisel peaks üks niisugune olema ja paar riba ka, mida laua keskele sättida.
Kodu kaunistamine jõulude eel.

Kellele ei meeldiks valge? Aga kui see on aastaringi kasutuses, siis too tuppa vaheldust mõne teise värviga. Jõulud on täpselt see aeg.

3. Pane tekstiilid omavahel sobima.

Kui tuba või köök on neutraalne (diivan hall või beež ja seinad-mööbel valge või puidust), siis see kohe nõuab värvilaiku – sinist, punast või rohelist.

Kui mõni mööbliese või kardinad on aga näiteks sinised, otsi laudlina või diivanipadjad, mis selle tooniga haakuks. Kõigi muude toonidega tee samamoodi.
Kodu kaunistamine jõulude eel.

Kui su elmises on asjad väga erineva värviga, siis vaata, äkki saab midagi kokku korjata või mõne vana asja üldse välja vahetada.

Sinised esindavad siis jahedaid toone. Efekt on seda suurem, mida rohkem erinevad tekstiilid omavahel haakuvad.

Allikas: Hubasus.ee