Shutterstock
Kuivainete puhul eeldatakse millegipärast, et need säilivad sisuliselt igavesti. Mõne toiduaine puhul see nii ongi. Mõni aga kaotab märkimisväärselt palju kvaliteedis ja mõnd ei tohiks riknenult üldse enam süüa.

Kuivainete pikema säilivuse tagamiseks saame päris palju ise ära teha. Kõige olulisem tegur siinkohal on parimate võimalike hoiutingimuste loomine.

Selleks on soovitatav pikemalt säilitatavad kuivained peale ostmist pakendada tootmiskuupäevaga märgistatud õhukindlalt suletavatesse konteineritesse. Nii hoiame ära maitseomaduste lahtumise, samas ei võta kuivained juurde võimalikke kõrvalmaitseid ja kui neid on eelnevalt ebastandartselt hoisutatud, ei levi näiteks jahukoid teistesse pakkidesse.

Kaua säilib näiteks riis, tatar ja kaerahelbed? Millal need halvaks lähevad ja kuidas see väljendub? Vastused leiad edasi lugedes!