Start-upi alal tutvustati uusi ja kasvavaid ettevõtteid: näiteks Birch&Tales, mis toodab kasepuust seinapaneele, Finishfire, mis on keskendunud kodustele tuleohutuskappide disainile, Joala Desing, mis on loonud laua, mille jalad meenutavad põhjapõdra sarvi. Teiste seas olid sel alal esindatud noor firma Husky Bongs, mille disainer on Wilhelm Bäckman. Tegu on noore Soome ettevõttega, mis soovib turule tuua ajatuid, aastakümneid kestvaid tooteid. Esimeseks sarjaks on neil puust ja metallist kombineeritud erikujulised, käsitööna valminud valgustid. Sel alal oli esindatud ka Eesti firma LuminaNordica, mis toodab disainvalgusteid ja -mööblit.

Messikeskuse ala on jaotatud aga valdkonniti viieks: Ahead, Folk, Decor, antiik, ja professionaalidele mõeldud Habitare Pro.

Ahead-alal esitletakse ja müüakse uusimaid disainitooteid. Sel alal on üleval eriväljapanekud ja lisaks saavad end seal esitleda noored disainerid. Folk on messikeskuses kodusisustuse osa, kus leidub kõike, mida ühes kodus vaja: saunad, kaminad, duširuumid, mööbel, kodumasinad jne.

Decor-alal on esitletud kõik kodusisustamise tarvikud ja teenused. Habitare suurel antiigiturul olid oma müügileti püsti pannud vanavarakogujad.

Eestist on esindatud veelgi firmasid, nende seas Kaissu, Groveneer, Seos Valgustus, Softrend, Pärnu Linnavalitsus jt. Messil on kõrvuti kaks Pärnu firmat: Vaas&Vaas ja NeeleDesign.
Igal aastal valitakse Habitare messi raames ka selle rahvusvaheline sõber. Tänavu valiti selleks Itaalia disainer Alberto Alessi. Aastast 1921 rajatud Alessi disainikaubaja heaks on töötanud üle 300 disaineri üle maailma ja paljud nende tooted on saanud ikooniks. Näiteks Alessandro Mendini loodud pudeliavaja „Anna G” või Philippe Starcki sidrunipress „Juicy Salif”. Nii neid, kui paljusid teisi Alessi tooteid saab uudistada messikeskuses üle pandud näitusel.