Köögis, kus valmivad maitsvad koogid ja söögid, on paljudel esemetel oma lugu. Ruumi seinad said sel talvel värskendatud. Nüüd on köögis tapeet ja allosas hele puitlaudis.

Anne saab remonditöödega ise hakkama. Seda, kuidas üht või teist ehitustööd teha, uurib ta internetist või küsib abi otse meistrilt. Näiteks sobivat valamut valis ja otsis Anne mõnda aega, aga ei leidnud. Siis nägi ta isa maja juures metallist kaussi ja tundis selles kohe ära uue kraanikausi.

Valamukapiks sobiliku mööblieseme pealisplaat oli omadega läbi. Siis otsis ettevõtlik perenaine sobiva lauaplaadi, saagis selle parajaks ja tegi augugi ise keskele.

Kauss istus talle tehtud pessa nagu valatud, kuid täiuslikkusest oli puudu teadmine, kuidas metalli sisse auku teha. Tuli ju tagada vee äravool. Õnneks tuli talle appi veevärki hästi tundev Elva mees Tõnis Oberschneider, kelle jaoks ei olnud kausi kraanikausiks muutmine ehk augu tegemine mingi vaev. “See on nüüd minu lemmik­kraanikauss!” rõõmustab perenaine.

Pikemalt loe Anne Kalinina kodust maikuu Maakodust, kas digiversioonist või ajakirjast, mille leiad ajakirjanduse müügilettidelt.