Kimbu põhja tegin soolikarohust ja takjanuppudest. Niisugusele põhjale on hea toetada põllult korjatud porgandid. Selles kimbus on porgandid koos pealsetega, aga porgandeid võib kimpu lisada ka bambuskepi abil. Õhulisust lisavad kimbule tilliõisikud. Foto: Marit Mäesaar
Suve lõpul ja varasügisel on loodusel meile pakkuda suurepäraseid õisi, vilju ja juurikaid, mida dekoratiivsetesse kimpudesse sättida.

Värvirõõmsate kimpude valmistamiseks tuleb oma maitse järgi meelepärased taimed kokku korjata, kimpu siduda, ning ainulaadne üllatus kas sõpradele või iseendale ongi valmis. Kel tahtmist ja soovi, võib sellised kimbud ka kuivama panna ja sedasi talveks suvesoojust talletada.

Idee, millest kimp kokku sättida, võib tulla ka jalutuskäigu ajal. Sellel aastal on pähklisaak metsas erakordselt rikkalik. Metsas jalutades ja sellist pähklirohkust nähes tekkis mõte kasutada neid kimbus.

Peale sarapuupähklite kogusin selle kimbu jaoks takjanuppe, nendest on alati hea kimbu jaoks põhja valmistada.

Lisasin veidi metsporgandi-, põdrakanepi-, kassiristiku- ja angervaksaõisikuid, värviks juurde mõned pihlakobarad.