Kui on keeruline oma rahaasju kontrolli all hoida, siis kõige mõistlikum on sellest ahvatlusest loobuda. Asenda krediitkaart tavalise kaardiga, millega ei ole võimalik kulutada rohkem kui sul kontol on. Kaardist on lihtne loobuda.

Alusta kaardi väljastanud pangale avalduse kirjutamisest taotlemaks krediitkaardi asemele tavalist deebetkaarti. Seda saab teha nii internetpangas kui kontoris. Oma kulutusi planeerides saab kasutatud summa koos intressidega ka kohe tagasi maksta. Seda muidugi eeldusel, et pärast summa tasumist jääb Sulle piisavalt raha katmaks oma igakuised kulutusi. Mida aga teha võlaga, mis on suurem kui terve kuu palk? Siin võib appi tulla krediitkaardi intressist väiksema intressiga väikelaen.

Nii saad jaotada summa sinu jaoks sobiva kuude arvu peale selliselt, et igakuine tagasimaksesumma oleks sinu jaoks taskukohane. Siis on kindel, et saad vaikselt tekkinud võlast vabaks.

Selleks, et oma rahaasju kontrolli alla saada, konsulteeri pangatöötajaga ja vaata, milline lahendus oleks kõige mõistlikum. Uuri oma pangast, mis on krediitkaardi jääk. Vaata üle ka oma teised võimalikud järelmaksu, kiirlaenu ja/või väikelaenuga seotud kohustused. Seejärel võta pakkumised väikelaenule või refinantseerimislaenule mitmest erinevast pangast. Ainult nii leiad endale kõige sobivama lahenduse.

Kui taotluse täitmine tundub keeruline või sul tekib lepingupunktide osas küsimusi, pöördu kindlasti pangatöötaja poole. Üldiselt kehtib põhimõte, mida pikem tähtaeg, seda väiksem on igakuise makse suurus. Siinkohal aga soovitame tähelepanu pöörata ka erinevatele lisakuludele ja laenu kogukulule. Parem kontrollida kõike mitu korda kui uuesti võlgadesse sattuda.

Sellest, kuidas igapäevaste rahaasjadega paremini toime tulla loe Laenukooli blogist.