Shutterstock
Talve teises pooles juhtub tihti, et suur osa sahvris hoiul olevatest küüslaukudest ja sibulatest lähevad kasvama. Paljude kokkade meelest on selline küüslauk toidu maitse kõige suuremaks rikkujaks.

Tegelikult peaks aga olema siinkohal oluliseks teguriks aeg. Kui küüslauguküünest väljapaistev roheline kasv on alles paar nädalat vana, ei ole liitsibulale veel tekkinud omapärast tohletanud-kirbet maitset, mis võib toidu rikkuda.

Kõige kindlam on siinjuures lõigata küüslauk pooleks ja roheline idu eemaldada. Seejärel maitse toiduks kasutatavat osa keelega. Kui maitse on meeldiv, sobib see ka toidu valmistamiseks.

Tasub tähele panna, et alati peaks viskama ära küüslaugu, millest kasvab juba paari sentimeetrine roheline tipp. Kasvama läinud küüslauku ei tasu ka kasutada siis, kui toiduretsept näeb ette, et küüslauku ei küpsetata.