Seekordne kodulugu on Tahkuranna valda liivaluidete, mustikapõõsaste ja sihvakate mändide alla loodud värviküllasest kodust, mis on pärjatud Pärnumaa kaunimaks. Sigrid ja Vaido Absaloni kodu kohta ütlevad kohalikud külaelanikud õigustatult "päike keset küla."

Maakodul avanes tänu lahkele pererahvale võimalus külastada aastaid varjusurmas seisnud Keila-Joa mõisa. Kunagi vene tsaaririigi koorekihti võõrustanud romantiline loss on saanud uue hingamise. Kuidas omanikud on lossi restaureerinud ja mida arvab sellest Volkonskite vürstisuguvõsa esindaja, tuntud näitleja ja lavastaja Peeter Volkonski, lugege juba ajakirjast.

Alates augustist hakkab Maakodus ilmuma uus rubriik – vana maja. Seda rubriiki aitavad teha Eesti tuntud arhitektuuriajaloolased. "Vana maja" räägib arhitektuuri, ajaloo või mõne kuulsa persooniga seotud hoone lugu. Esimene neist on pühendatud Eesti esimesele autobussijaamale. Arhitektuuriajaloolane Carl-Dag Lige kirjutab, miks on sel hoonel erakordne arhitektuuriajalooline väärtus.

Aiatoimetaja Kaja Kurg käis vaatamas rannaniidule rajatud jaapanliku puudutusega aeda. Heinamaa ja selle sees kasvavad väikesed männid olid just see "puhas lõuend", millele perenaine hakkas maalima oma aeda.

Värvid lillepeenral lugude sarjas pühendame seekord valgetele õitsejatele. Aiatoimetaja Jaan Mettik kirjutab, milliseid valgeid lilli ja ilusapõõsaid oma aeda tuua.

Veel räägime sellest, kuidas ise jagada ehk paljundada püsililli ja mida teha siis, kui taimi on tabanud roosteseened.

Lammasmäe ürgne loodus peidab tõeliselt kaunist puhkepaika –saunamaailma. Siin köetakse iga päev kuute sauna ja hoolitsetakse selle eest, et puhkajad saaks nautida suve- ja saunamõnusid.

Maakodu köögiosa on toimetaja Dagris Punder seekord pühendanud tomatile. Pole midagi paremat, kui oma kasvuhoonest napsatud magusalt maitsev ja hõrgult lõhnav punane vili.

Kas on tõepõhi all väitel, et kalkuni mõistus on tema kere suurusega pöördvõrdelises seoses? Pokumaa kalkunipere elust ja tegemistest kirjutab teemapargi juhataja Airi Hallik-Konnula.

Head lugemist!