Riigimees Edgar Savisaare Hundisilma talu ümbritseb lopsakas Lahemaa loodus oma ilu, lõhnade ja ohtudega. Seespool piirdeaeda aga rulluvad lahti vanas metsavahitalus 27 aasta jooksul teoks tehtud ideed.
Savisaar rõhutab, et ta pole Hundisilmal suvitaja, vaid elab seal aasta ringi ja tahab alati väga koju tulla, kui peab olema haiglas või reisil. “Inimesel on kodus kõige parem,” ütleb ta ja lisab, et ei tunne ennast Hundisilmal üksikuna ka kõige pimedamatel sügis- ja talveõhtutel.
Heiki Raudla lugu Edgar Savisaarega saad lugeda SIIT.

Kalde talu peremees Mart Kase kirjutab, kuidas tegelikult maaelu välja näeb ja mis on esimesed toimetused, mida pereisa hommikul ärgates tegema peab. Nende peres kasvab kolm last. Lisaks on neil kitsekari ja nende piimast valmib imehea toorjuust.
Mart Kase lugu saad lugeda SIIT.

Eesti Seenefarmi rajamiseks tuli selle omanikul Tanel Heinsalul käia ära teisel pool maakera, saada kokku tulevase kaasaga, naasta Eestisse ning hakata siin kasvatama last ja erilisi söögiseeni.
“Seentega on seotud kogu meie elu. See on uskumatu, kuidas seened pole mitte ainult metsas või supipotis, vaid tegelikult kõikjal meie ümber ja ka sees,” ütleb Tanel. Huvi seente vastu tärkas temas umbes kuus aastat tagasi, kui ta eneseotsingute reisil Guatemalas jäi peatuma ühte imelisse paika. Just seal kohtas Tanel oma tulevast kaasat Jaanela Poksi, kes oli samuti Eestis rändurisaapad jalga tõmmanud ja parasjagu just sinna sattunud.
Kuidas vanas maakeldris seenekasvatus edeneb, saad lugeda SIIT.

Tänavune suvi oli erakordselt rikas aiakahjurite ja taimehaiguste poolest. Nii mõnigi võib arvata, et mida siin hilissügisel enam kaitsta – mis on tehtud, see on tehtud, eks uuel aastal vaatab, mis edasi saab. Ent taimekaitse ei alga kevadel taimede tärgates, vaid hoopiski varem.
Tallinna Botaanikaaia taimekaitsespetsialist Pille Hermann annab nõu, mida just praegu peaks aiamaal tegema, et järgmisel suvel oleks aednikul lihtsam elu. Lugu saad lugeda SIIT.

Leidsime aiatööriista, mille aednikud kindlasti ostaksid. Igatahes näevad pärast selle tööriistaga töötamist peenrad välja nagu Inglise aias. Mis see on, saad lugeda SIIT.

Maakodu toimetus koostas suure ülevaate koos pildigaleriidega kaunimatest maakodudest ja aedadest, mis on võitnud konkursi "Eesti kauneim maakodu". Tasub vaadata ja ideid noppida.
Head lugemist!