Esmalt koostas maastikuarhitekt Eneli Niinepuu (Sala Terrena OÜ) projekti ehk kogu kinnistu planeeringu. Seejärel asusime otsima firmasid, kes oleks nõus seda koos meiega ellu viima. Õla panid alla paljud ettevõtted, sh aiandid Pärnust ja Pärnumaalt, ilma kelleta poleks see projekt teostunud.

Ettevalmistutööd algasid mai esimeses pooles, kui maastikuarhitekt Terje Prisk firmast Rohenurk OÜ ja märkis maha olulisemad alad, puude ja hekkide asukohad.

14. mail tuli Oja tänavale Sami Masinakeskuse multifunktsionaalne Avant "aiakombain" ja selle juht Raimond tegid ettevalmistustööd haljastuseks. Nõu ja jõuga oli abiks ka üks Maakodu tellija, tõeline aiafänn Kadi Saaremets.

Elupuuhekk on juba peaaegu istutatud.

Mida plaanime kahe päeva jooksul Pärnus ära teha?

Esmalt istutame maja ette ja taha hekid, vastavalt kontpuu- ja elupuuhekid. Sordid on Siberi kontpuu ´Kesselringii´ ja elupuu ´Brabant´. Hekid loovad sealsetele elanikele veidi privaatsust.
Rajame peremaja õuele tarbeaia, kus on viljapuud, marjapõõsad ja peenrakastid. Lisaks rajame maja taha kaks suurt istutusala ilupõõsaste ja taimedega.

Viljapuude ja marjapõõsaste sordid valisime majaelanike soovi järgi: ´Valge klaariõun´, ´Pärnu tuviõun´, ´Krügeri tuviõun´ ja ´Katre´. Lisaks istutame viljapuuaeda ploomipuud ´Stanley´ ja ´Ontario´, magusa kirsipuu sordiks on ´Madissoni Roosa´. Marjapõõsastest on esindatud igat värvi sõstrad: punane sõstar ´Hollandi Punane´, valge sõstar ´Jüteborgi Valge´, must sõstar ´Mede Must´, karusmari ´Invicta´. Kõik need viljapuud ja marjapõõsad annetasid Neeva Aed ja Tootsi Aiand. Karukäpa Puukool kinkis peremajale õunapuu ´Suislepp´.

Lisaks viljapuudele ja marjapõõsastele rajame tarbeaia, kus on peenrakastid maitserohelisega. Kõik maitsetaimed kinkis OÜ Kuusk AE.

Maasikad ja maitsetaimed.

Abikäsi on tulemas Pärnu Kutseharidusekeskusest, Swedbanki Pärnu kontorist, Maakodu toimetus ja mõned Maakodu lugejad ning sõbrad. Toitlustuse eest kannavad hoolt Pärnu Kodutütred.
Jälgi meie tegemisi Maakodu veebis ja Facebookis.

Toetajad ja abistajad:


Maakodu toimetus

Neeva Aed

Hydroseal OÜ

Plastrex Europe OÜ

Sami Masinakeskus

Tootsi Aiand OÜ

Kasvumaja.ee

Aarius

Kuuse Aiand

Terje Prisk

Eneli Niinepuu

Erna Gross

Swedbanki Pärnu kontori töötajad

Pärnu Kutsehariduskeskuse õpilased

Ave Lillemäe

Andrus Laurist

Liina Männiaru

Niidumetsa Kodu elanikud

Kadri Vahur OSC-st

Evelin Pae Bauhofist

Villa Hormony

Kadri Café Pärnus

Pärnu Kodutütred

Lea Pikker (KL Pärnumaa malev)

Kadi Saaremets

Heli Tõugu-Hiiemäe

Evely Mänd

Karukäpa Puukool

Elleni Pagariäri

Tarmo Priisalm

Taivo Hiielaid

Ron Nõmm

Jaga
Kommentaarid