Meeldiv on selle kõige juures asjaolu, et kõik kulgeb stressivabalt. Kuigi on kiire, siis jõuab ilusti. Kuigi on tegemisi palju, saab kõik tehtud.

Väga palju on sel kuul ka juhuslikke trehvamisi. Meie teed ristuvad vanade ja uute tuttavatega.
Põgusast tänaval kokkujuhtumisest võib sündida pikaajaline koostöö või lõkkele lüüa kõikehaarav armastuslugu.

Igavaid ja ühetoonilisi päevi sel kuul ei ole. Ikka näeme kedagi, kuuleme kellestki, satume millegi uue keskele.

Märts tahab näha liikumist ja seda ta ka saab. Me kõik liigume ja toimetame. Peamised tegemised on küll sel kuul kokkulepete, lepingute ja eeltööde tasemel, aga suur osa meie selle aasta suurematest töödest-tegemistest saabki kokku lepitud just märtsis.

Paljud asjad on siiani takerdunud erinevate inimeste või sündmuste puudumise taha. Nüüd märts toob kõik vajaliku. Kohtume kellega, kus vaja ja millal vaja. Pea iga päev saame kellelegi õhinal öelda: tead, keda mina täna nägin!

Märts toob lahenduse ka vanadele, pikaajalistele umbsõlmedele. Kellel on takerdunud eraelu, sellel toob märts lahenduse uute inimeste või uute suundade läbi. Kes pikalt otsinud oma kodu, aga pole leidnud, siis nüüd leiab. Tulevad ka vajalikud uued töökohad või lihtsalt uued kohad, mida ammu otsitud.

Omajagu on ka kolimise tähe all liikumist. Kes kolib oma unistuste koju, kes teise riiki uusi kogemusi saama, kes uue armastuse juurde, et ühine elu rajada. Mõni kolib ka naaberkabinetti, sest veebruar on toonud ametikõrgendust.

Üks omamoodi tasakaalustav maik liikumiste tulvale on märtsis ka. Me nimelt unistame sel kuul palju rohkem kui tavapäraselt. Räägime oma unistustest, arutame neid vahel isegi juhututtavatega ja planeerime neid suisa nagu päevakava.

Märtsis tunduvad unistused käegakatsutavad ja kuu lõppedes saab nii mõnigi meist aru, et seda nad ongi. Unistused on palved ja palvetele vastatakse alati.


Evelin Liiva on Eestis avanud neli Väikese Ingli nime kandvat poekest, kus müüakse eelkõige kõiksuguseid kivikesi ja neist tehtud ehteid, mis inimesele uskudes jõudu annavad. Lisaks veel lilli ja raamatud, heliplaate, looduslikku kosmeetikat, viirukeid ja muud.

Evelin Liiva.

Poe Facebooki lehekülje austajad aga saavad iga kuu eel või alguses Väikeselt Inglilt sõnumi, mis on märksa pikem ja sisukam kui horoskoop ajalehesabas.

Evelini ja Väikese Ingli lugu saate lugeda 2015. aasta detsembrikuu Maakodust.