Küüslaugukoored sobivad samuti maitsestamiseks Shutterstock
Küüslauk on eestlaste toidulaual ääretult populaarne. Maailmas on see eriti levinud Aasiamaade toidukultuuris. Kuid kas teadsite, et lisaks küüslaugule endale kõlbab maitsestamiseks ka küüslaugu koor.

Küüslaugu liitsibulate kattekest pakatab maitsetest ja seda ei tasu ära visata. Selle kasutamine ei vähenda mitte ainult toidujäätmete teket, vaid võib anda roogadele uusi ja huvitavaid maitsenüansse.

Kastet tehes võite küüslauku julgelt lisada koos nahaga. Kui küüslauku hakite või viilutate, eemaldage koored ning külmutage see veekindlas kotis. Selle võite kunagi puljongit tehes köögiviljade või kontide hulka lisada. Seda võib lisada ka marli sees supi keetmisel, nii ei pea te hiljem koori supi seest otsima. Koori võib ka purustada ja lisada leivataignasse, nii sisaldab teie küpsetis samuti veidi rohkem kiudaineid ja vitamiine, kuid on eelkõige hea maitsega.

Küüslaugu koortes on palju A- ja C-vitamiini, samuti põletikuvastaseid antioksüdante.

Ärge visake väärt kraami minema, vaid kasutage seda söögitegemisel. Nii säästate toitu ja raha!