“Nende majapidamiste jaoks on kiirete püsiühenduste loomine olnud sideettevõtjatele senimaani majanduslikult ebaotstarbekas.

Maapiirkondades on pigem keskendutud mobiilse interneti pakkumisele, mis vaatamata headele mõõtmistulemustele ei garanteeri kasutajale stabiilset kiirust igal ajahetkel igale internetiühendusel baseeruva teenuse jaoks.

Soovime oma uute tehnoloogiliste lahendustega tulla riigile selle olulise probleemi lahendamisel appi,” selgitas Levikomi asutaja ja juhatuse aseesimees Peep Põldsamm.

“Oleme viimasel paaril aastal investeerinud oma üle-Eestilise juhtmeta lairibavõrgu VirutaalFiiber arendamisse miljoneid eurosid ning tänasel päeval võime öelda, et kogu Eesti on lairibavõrguga kaetud. Meie hinnangul on enamuses Eesti kohtades parim ja majanduslikult soodsaim võimalus kiire interneti püsiühenduse tagamiseks hübriidlahendus. See tähendab, et lairibavõrgule lisandub teenuse lõppkliendile viimisel raadiosidel põhinev üle õhu püsiühendus,” lisas Põldsamm.

Peep Põldsammi sõnul on üle õhu interneti püsiühendus kvaliteetne, kiire ja kättesaadav kogu Eestis.

“Võimalikke maastiku eripäradest nagu künkad ja orud või tihedam mets tingitud üle õhu püsiühenduse leviprobleeme lahendavad hõlpsasti täiendavad mastid ja repiiterid. Levikomiga sarnast tehnoloogiat kasutavad ja arendavad mitmed Euroopa ja USA tehnoloogiaettevõtted, sh ka sellised globaalsed tehnoloogiahiiud nagu Google Fiber ja AT&T,” täiendas Põldsamm.