Suurim IKEA pood Balti riikides

IKEA Riia poest saab suurim Balti riikides – selle suurus on 34,500 m2. Poe juhataja kohaselt on Riia pood jagatud 5 põhiosaks. Klient alustab enda teekonda 2. korruse näidistubadest, mis on mõeldud inspiratsiooni kogumiseks ja lahenduste näitamiseks. Seejärel leiab klient end poehallist, kust saab valida näiteks söögiriistu, kodutekstiile, taimi ja väiksemaid sisustuselemente. Ülejäänud osad asuvad iseteenindusalas, kust külastajad saavad kaasa võtta valitud mööbli ja selle endaga samal päeval koju kaasa võtta. Külastaja teekonna lõpetavad lisateenuste alad, kust saab tellida kojuvedu, liisingut, tagastada tooteid jne.

Jätkusuutlik elu

Peale hea disaini ja funktsionaalsete lahenduste on Rootsi firma IKEA tuntud ka jätkusuutliku elu edendamise poolest. IKEA Riia poes on üle 500 lahenduse, mis on pühendatud jätkusuutliku koduse elu tagamiseks, ressursside säästmiseks ja taaskasutamiseks. Samuti on osa mööblist ja teistest kaupadest valmistatud ümbertöödeldud materjalidest.

“IKEA eesmärk on vähendada ökoloogilist jalajälge ja samal ajal julgustada ja toetada jätkusuutlikku elu kodudes. Seetõttu saavad Läti elanikud osta energiat säästvaid LED lampe, valida endale ümbertöödeldud plastikpudelitest valmistatud köögi või osta ümbertöödeldud plastikust ja puidutükkidest valmistatud toole. Need tooted pole mitte ainult jätkusuutlikud, vaid siit leiab ka auhindu võitnud disainilahendusi,“ lausus Inga Filipova, Riia poe juht.
Poe hoone ise on samuti varustatud roheliste lahendustega: LED valgustuse, kuuma vee jaoks mõeldud päikesepaneelide, erinevate ümbertöötlemise tehnoloogiate ja muu sellisega.

Eriline tähelepanu lastega peredele

IKEA Riia pood on hea koht, kus pered saavad käia koos lastega. Oleme erilist tähelepanu pööranud turvalisele ja meelelahutuslikule keskkonnale just laste jaoks. 3-7-aastased lapsed saavad tasuta viibida Smaland mängutoas ning kogu näidisruumide ala on üles seatud nii, et lapsed endale mööbliga mängides viga ei teeks.

„IKEA pakub lastele erilist valikut: meilt leiab mööblilt hällist teismelise toani, lisaks veel mänguasju ja vahendeid lapse loomingulisuse arendamiseks. Oleme loonud mõnusa keskkonna nii poes kui ka restoranis. Tahame, et pood ei oleks pelgalt koht mööbli ja kodusisustuse ostmiseks, vaid ka koht, kus terve pere saab toredasti aega veeta,“ lausus IKEA Riia poe juht.

Pood asub Riia äärel (Bikeru tänav 2, Drelini, Stopinu piirkond) Juglase ja Bikernieku ristil ning see asub 15-minutise autosõidu kaugusel Riia kesklinnast.

Poe lahtiolekuajad on 10.00-21.00, restoran töötab 9.30-20.30.