Soome arhitekt Alvar Aalto ütles kord: "Arhitekti ülesanne on muuta elu mugavamaks."

Põhjamaad on oma loomingu ning stiili üle uhked. Ja tõepoolest, Skandinaavia stiiliga elamises on kõik kaunis, elegantne ja funktsionaalne. Mööbel, materjalid ja aksessuaarid on ökonoomsed ning vastupidavad.

Puitu, nahk ja lina

Skandinaavia stiil on pühendunud loodusele, eelistades looduslikke materjale. Kivi, lina ja puuvill, nahk, karusnahk, keraamika on seina-, lae- ja põrandakujunduse aluseks.

Ning loomulikult puit, mis teatud aja jooksul kompenseeris Skandinaavia mahajäämust tööstuse arengus.

Ruumi minimalism

Skandinaavialik sisustus on minimalistlik. See põhineb avaratel tubadel ja suurtel akendel. Kuna Põhjamaad kannatavad valguse ja soojuse puudumise käes, on ruumid avatud ja praktilised.

Sageli on aknaraamid sellistes ruumides puidust ja ulatuvad põrandani, et võimalikult palju päikesevalgust sisse pääseks. Kergus luuakse kardinatega, mis lasevad päikesevalgust läbi.

Peamine põhimõte - monokroomsus

Peamine Skandinaavia värv on valge (või ka kergelt toonitud valge). Valgest kiirgab rahu, see leevendab stressi ja aitab inimestel end "laadida".

Kuid siiski on pidevalt lumivalgetes ruumides olla raske, mistõttu elavdatakse neid musta ja halliga. Edukad aktsendid on ka sinine, punane ja roheline.

Karusnahk ja kaltsuvaip põrandal

Valige seinale beež või valge krohv. Seda saab asendada ka helekollase või helesinise värviga. Praegu kasutavad disainerid tihti ka puidust paneeli ja horisontaalset valgustusplaati - need annavad ruumile erilise atmosfääri ja ühendavad loodusega.

Põrand, nagu ka mööbel, on valmistatud kergest puidust. Tulemuseks on avar ja õhuga täidetud ruum. Värvilised karusnahast vaipkatted ja värvilised kaltsuvaibad kaunistavad ja mitmekesistavad põrandat.

Skandinaavia stiilis tualeti ja vannitoa võib kujundada valge, sinise või helesinise plaadiga.

Valgust ei ole kunagi liiga palju

Pikad põhjamaa ööd õpetasid skandinaavlasi elutuba kaunistama koos kõikide võimalike valgusallikatega - küünlad, lühtrid, seinalambid.

Ja nad ei mõtle stiilile, vaid ostavad põhimõtte kohaselt, mida rohkem seda uhkem. Seetõttu võite Skandinaavia stiilis ruumi valgustamisega julgelt katsetada.

Kalapildid seintel

Minimalistlikule Skandinaavia stiilile ei meeldi aksessuaarid, kuid igapäevaelus on sageli harjumatu ilma kaunistusteta ja meeldivate nipsasjakesteta läbi saada. Ärge unustage kõige olulisemat - kõik materjalid ja esemed peaksid olema looduslikud ja autentsed.

Otsige originaalseid suveniire, klaasvaase, peegleid ja küünlaid, stiilse välimusega portselani või savist ja keraamikast nõusid. Leidke unikaalsed padjad, karusnahast ääristega diivanid ja vaibad.

Skandinaavlastel on eriline side merega, mistõttu sobivad ruumi ka mereteemalised pildid. Kuid kui teile ei meeldi pildid kaladest, siis printige välja perekonna fotod.

Piklikud korvid ja värsked lilled loovad hubase atmosfääri.

Abstraktsus puudub

Mööbel on lihtne ja funktsionaalne. Tool näeb välja nagu tool, mitte kott-tool. Joonte siledus ja selgus on Skandinaavia stiilis mööbli tõeline tagatis.

Skandinaavia stiil avar, värske ja tavaline. See rõhutab omanike isiklikku vabadust, mugavust ja hubasust, lõõgastab ning aitab linnainimesed loodusele veidi lähemale.

Allikas: K-Rauta