“Karantiini ajal on just rõdu see koht, kus kõige ohutumalt värsket õhku nautida. Kui see kohe korda seada, saab seal soojade ilmade tulles nii tööd teha, süüa kui ka päevitada,” õpetab IKEA sisekujundusosakonna juht Darius Rimkus.

Tema sõnul maksab rõdu uuenduskuur vaid mõnikümmend eurot ning seda saab teha kodust välja astumata.
Terasest riiul taimedele.

1. samm – tehke rõdu korda: 0 eurot

Tihtipeale kasutavad inimesed oma rõdu hoiukohana vanadele asjadele, mida enam vaja ei lähe. Seega, kui soovite sinna asetada väikese laua, tuleb enne midagi eest ära võtta.

Need asjad võib hoiule panna siseruumi või keldrisse ja tuua tagasi siis, kui rõdule on paigaldatud piisavalt riiuleid, mis asjad ära mahutavad.
Rõdule tasub valida ilmastikukindel terasest, plastist või spetsiaalselt töödeldud puidust valmistatud mööbel.

2. samm – riiul: 9,99 eurot

Ka kõige väiksemal linnakodu rõdul on võimalik kasvatada maitsetaimi ja salatilehti. Need, kes on suuremad aiandusfännid, võivad rõdul kasvatada ka tomateid või maasikaid.

Selleks et rõdule oleks võimalik lisada piisavalt rohelust, tasub terves seinapikkuses kasutada seinariiuleid. Ülemistele riiulitele võib panna lillepotid ja alumistele kastid, kuhu sisse mahuvad kõik need asjad, mis enne rõdult minema sai viidud.

Kui hankida terasest riiulid, mis on varustatud eriliste läbipaistvate katetega, ongi väikesed kasvuhooned olemas.

Kes väga palju raha kulutada ei soovi, võivad taimi ja lilli kasvatada improviseeritud pottides. Selleks sobib kasutada näiteks plasttopse või metallpurke.
Kui taimeriiulile lisada plastist kate, muutub see lausa väikeseks kasvuhooneks.

3. samm – laud ja toolid: 39 eurot

Selleks et rõdul oleks võimalik kuskil istuda ja tassikest teed või kohvi nautida, läheb vaja lauda ja vähemalt kaht tooli. Need saab endale osta vähem kui 40 euro eest.

Rõdul tuleks kasutada sellist mööblit, mis peab vastu erinevatele ilmastikutingimustele ja temperatuuridele. Kahjuks ei kannata siseruumides kasutamiseks mõeldud mööbel otsest päikesevalgust ega suuri temperatuurikõikumisi. Seega on kindlam rõdule osta puidust, terasest või plastist mööbliesemed, mis on mõeldud spetsiaalselt välitingimustes kasutamiseks. Need peavad kauem vastu ja näevad kenad välja.

Pisikesele rõdule on parem valida kokkupandavad ja kompaktsed lauad-toolid, mille saab vajadusel ruumi säästmiseks isegi seinale riputada.