Emme tehtud toit maitseb Norale ja Rafaelile alati. Head isu soodustavad ka söögitoa kollased seinad. Foto: Tiit Koha
Palu mahetalule lähenedes jääb silma prisket hiirt hambus kandev jõuline isakass. Ta kiirustab elumaja juurde ja kui välisuks avaneb, paneb hiire perenaise jalge ette.

Palu talus eelistatakse mahe- ja taimetoitu. Mariin valmistab roogi isekasvatatud saadustest ja ka neist, mida teised väiketootjad lähikonnas kasvatavad. Poest polegi iga nädal rohkem vaja tuua kui ainult soola ja küünlaid. Kuid neil endil on heade hoiu- ja kohaletoimetamistingimuste korral võimalik aasta ringi kohalikke mahetoiduga varustada.
Mariini jaoks on igapäevane mahetalupidamine elustiil, ehkki ökoloogiline põllumajandus on isegi toetustega väga kaugel rikastumisvõimalustest.
“Olen minagi puu varjus pisaraid poetanud, kui on avaldatud arvamust, et kuskilt Saksamaalt saab sama toodet selgelt odavamalt või et porgandil pole õiget kuju ja ubinas on uss,” tunnistab ta.Vaata ka retsepte!