Shutterstock
Hollandi Utrechti ülikooli teadlaste uuringust selgus, et inimestel, kes ei söö liha, tekitab alkohol raskema pohmeluse.

Põhjus peitub toitainetes. Nimelt leidsid teadlased, et uuringus osalenud inimestel, kelle toidus polnud B3-vitamiini ja tsinki sisaldavaid loomseid toiduaineid, kannatasid raskemate alkoholi tarvitamise jääknähtude all.

B3-vitamiini leidub punases lihas, linnulihas ja kalades, aga ka avokaados, seentes, maapähklites ja täisteratoodetes. Tsinki on kõige rohkem lihas, karpides, munades, kaunviljades ja piimatoodetes.

Kuigi veganidieedid pakuvad kõiki vajalikke toitaineid, on veganitel mõne uuringu järgi liha sööjatest suurem tõenäosus jääda nikotiinhappe ja tsingi puudusse. Niisiis tasub neil üldse elada tervislikku elu ja pöörata suuremat tähelepanu toidu tasakaalus hoidmisele. Oma hea enesetunde huvides võiksid nad ka alkoholist täielikult loobuda.