Köögi tulises nurgas on vahvaid astmeid, kuhu midagi toetada. Birgit Püve
Taavi Roosalu ja Varje Sirgi otsustasid pere suvised toidutegemised kolida hoovile. Selleks ehitati oma Tuuleveski talu õuele väliköök, mille aknast näeb heinamaal jalutavaid lihaveiseid.
Taavi esivanemate künkal asunud talukoha vana küün oli tuulte pöörises ja mittevajalikku kola täis. Noor pere vaatas seda väsinud hoonet alati kurbusega. Kuna maaelu peibutas, püstitati vanavanemate talu küüni asukohale ja uuesti ehitatud vundamendile palkmaja. Vanad küüni vundamendi kivid tõsteti kõrvale, need on nüüd maja ümber ja kiviktaimlas. Kui elumaja valmis sai, siis oli selge – kõik vabad päevad, rääkimata puhkuseajast, ei tahetud perega enam kusagil mujal olla. Ent peagi kerkis päevakorda küsimus – äkki teeks ka väliköögi?