"Me saime ideaalse maja!" ütleb Piret. Kui oma maja ostmise plaane tehti, arvestasid Piret ja Lauri, et 130−140 ruutmeetrit on maksimum nende pere maja jaoks.

"Mõtlesime selle peale, et lapsed kasvavad kiiresti ja peagi on nad täiskasvanud. Püüdsime ennetada seda, et kui lapsed lähevad kodust ära, peame hakkama maja vahetama väiksema vastu. Või siis vahetama väiksema vastu seetõttu, et ei jaksa kütta. Aga me ei ole kolijad tüübid – klammerdume ja kiindume väga oma kohta," räägib Piret.

Kollane maja on ka seest päikest täis. Päikeseliseks teevad selle loomulikult lapsed – Pauliine, Emma ja Joosep. Aga heledaks ja rõõmsaks on maja kujundanud ka Piret ja Lauri ise ning märksõnadeks on skandinaavialik ja vintage. Hea maitse, oskuslik vana ja uue kokkusobitamine ning töökad käed on loonud kodu, kus külaline võib tükk aega lihtsalt istuda ja vaadata. Ja isu ei saagi ilust täis, sest silm avastab üha uut ja huvitavat.

Ise tehtud asjade võlu

Vannitoas on põhitoonideks roosa ja valge ning see sai värskendatud paar aastat tagasi. Veekahjustuste tõttu tuli osa seinast uuesti plaatida, ja kuna roosa pole Pireti lemmikvärv, said nüüd seina valged kahhelplaadid.

Seinal on kell, mille aluse – päevinäinud puidust tahvli – leidsid nad maakodu välikempsu tagant kirsivõsast. Laevalakiga üle tõmmatud puidutükk on nüüd uue elu saanud.

Valamukapp on aga ise tehtud. Selleks läksid käiku kaua aega oma järge oodanud öökapid. Lauri ehitas käterättide jaoks kappide vahele riiulid ja peale sai kapp uue puidust pinna. Kapi peal seina ligi on aga riiuliks kangastelgede puidust detail. Abiruumi seinal olev peegel on tehtud aknast.
"See on pärit lammutatud majast, mis jäi ette Pärnu maantee viaduktile. Üks sõber tõi selle minu äiale, äi omakorda meile," räägib Piret aknaloo.

"Olen näinud paljusid sarnaseid puidust detaile müügil sisustuspoodides, hirmkalli hinna eest. Minul tekib mõistlikkuse küsimus – isegi kui see raha on pangakontol, tõrgub käsi seda ostmast. Sageli olen ise teinud selle omamoodi järgi," ütleb Piret.

Teisel korrusel on kolm tuba – tüdrukute tuba, Joosepi tuba ja vanemate magamistuba. Mullu suvel tehti tubadega väike vangerdus. Kuna vanemate magamistoas oli ruumi rohkem, said selle endale tüdrukud. Tüdrukute toast sai vanemate magamistuba.

Tüdrukute toas tegid Piret ja Lauri eelmisel suvel remonti. Et Pauliinel ja Emmal oleks natuke privaatsust, ehitas Lauri kahe voodi vahele jupi vaheseina. Seina sai roosiline tapeet. Tüdrukutel on vanaema vanadest voodiotstest tehtud asemed ja Emma voodi tegi Lauri nüüd pisut pikemaks. Ja seinavärv sai heledamaks.

Mõlemal tüdrukul on voodis ema õmmeldud katetega padjad. Piret õmbles need laste enda joonistuste järgi. Ka roosa ja lilla heegeldatud vaip on ema kätetöö. Selleks ostis ta kangapoest trikotaažkangast ning lõikas ribadeks. Tüdrukute toas on ka ema ja isa meisterdatud uhke mängumaja, kus on kaunis mööbel ja elab palju tegelasi.