Katsest selgus, et kiirema tulemuse annab konkurentsitult nn 0-pöörderaadiusega ning kangidega juhitav masin. Saja ruutmeetri suuruse platsi puhtaksniitmiseks kulus kangidega murutraktoril üks minut ja 20 sekundit, klassikalisel rooliga traktoril läks sellele täpselt kaks korda rohkem aega - 2.40.

Kusjuures tulemuse adekvaatsuse huvides sõitis mõlema masinaga üks inimene - Baltic Agro Machinery müügiesindaja Simo Soop.
Lisaks kiirusele on kangidega traktoriga ka oluliselt paidlikum niita igasuguste takistuste ümber - puud-põõsad, lilleklumbid, postamendid ja muud aiakaunistused. Ja kuigi roolitraktori pöörderaadius on üsna hea - tuleb ikkagi näiteks ümber 10 cm läbimõõduga puu korraliku niitmistulemuse saavutamiseks vähemalt korra tagasi manööverdada.
Selgub, et 0-pöörderaadiusega murutraktori suurem kiirus tuleneb sellest, et niidetud rohu väljaviskeava on neil märksa suurem kui traktoritel. Mängu astub puhas füüsika – niidetud muru saab traktori niiduterade juurest kiiremini eemaldatud, mootori võimusus pääseb tänu sellele paremini esile ning traktor võibki kiiremini liikuda, samas muru siiski ühtlaselt maha niites.

Kahte tüüpi murutraktori võrdlusest saab lähemalt lugeda värskest Maakodust.