Kuigi arvatakse, et roosid tahavad just palju sooja ja päikest, ei ole aga kindlasti oluline, et roos tingimata kõige kuumema või päikeselisema koha saaks. Pigem tekitab see roosil stressi ja nii võib kasv seisma jääda. Kindlasti tasub eelistada kohta, kus õhk liigub – nii on ka roositaimedel kahjureid ja haigusi vähem.

Roos tahab saada palju õhku

Roosid on kõige elujõulisemad kohtades, kus vihm ja kastmisvesi kiiremini kuivavad. Kui roositaimed istutada soojadesse ja kuumematesse majanurkadesse, kus õhk ei liigu, võib väga kergelt tekkida roosilehtedele põletus.

Päikest olenevalt roosisordist

Osadele roosisortidele piisab ka 4h päiksest, keskmiselt tuleks aga arvestada, et roosid vajavad umbes 6h päikest. Tänapäeval on olemas ka palju roosisorte, mis taluvad poolvarju. Seega on kõige kindlam alati roosi ostmisel teenindajate poole pöörduda – nemad teavad, millist roosisorti soovitada. Selleks aga, et häid soovitusi saada, tuleks ka ise kõigepealt välja mõelda, kui kõrget roosi soovitakse, millisesse asukohta see istutada plaanitakse ning milline õievorm kõige meelepärasem oleks.

Rohkem loe roosidest Gardest.ee leheküljelt.