1. Herilase- ja/või äädikakärbsepüünise valmistamiseks lõigata plastpudelilt ära kaelaosa kohast, kus pudel hakkab kitsenema. Äralõigatud kaelaosa asetada tagurpidi allesjäänud pudeliosa sisse. Kork tuleks muidugi eelnevalt eemaldada. Putukate lõksu meelitamiseks võib lõksus kasutada nii mahlajooki, äädikalahusega segatud siirupivett, veinijääke vms. Erinevad pudeliosad võib koospüsimiseks teipida või kasutada liimi.

2. Kühvli, mida aiatöödel kasutada, valmistamiseks tuleks plastpudel lõigata viltuselt pooleks. Parema kühvli saab neilt plastpudelitelt, millel on sang. Teist, allesjäänud poolt saab kasutada nt seemnete või muude pisemate tarvikute hoidmiseks.

3. Linnupeleti-tuulevurri valmistamiseks lõigata vähemalt 3 piki pudelit kulgevat sirget või kaarega ava, mis tagasipainutatuna moodustab laba või tiiviku. Sirge lõike puhul tuleb tiiviku tekitamiseks teha ka mõlemasse otsa umbes 2 cm ristlõige, ning alles siis tekkinud laba tagasi painutada. Läbi pudelipõhja tehtud augu saab linnupeleti-vurri teiba otsa asetada.

4. Suur, vähemalt 5 liitrine plastpudel, millelt on põhi ära lõigatud kaitseb taimele asetatuna seda öökülmade eest. Kuid selline suur, põhjata pudel toimib ka kui minikasvuhoone – asetatuna äsja istutatud taimele hoiab see niiskust ja soodustab taime (või ka pistikute) kiiremat juurdumist. Et tagatud oleks õhu ringlus, tuleks kork pealt ära võtta.

5. Suurelt 5 liitriselt plastpudelilt ära lõigates põhja ja ülemise osa, saab laia plastrõnga, mida peenrasse kaevatuna võib kasutada taimepiirajana - end risoomidega kiirest laiali ajavad taimed püsivad peenras ühel kohal. Mullapinnale asetatuna kaitseb plastring aga taimi kahjurite eest, nagu nt teod ja nälkjad.

6. Väikesed plastpudelid sobivad poolitatuna, üksteise sisse asetatuna ja külvimullaga täidetuna seemnete külvamiseks ja taimede ettekasvatamiseks. Suuremaid, tehes neile vastavad avaused, võib tarvitada, kui istutuspotte, kus saab kasvatada nii köögivilja, maitsetaimi kui lilli.

7. Eemaldatud põhjaga ja tagurpidikeeratuna saab suuremaid plastpudeleid kasutada taimede kastmiseks-mulla niisutamiseks, kui nad paigutada taimede vahetusse lähedusse.