Püüdke põõsas välja kaevata võimalikult suure mullapalliga, et juuri vähem vigastada. Vedades pakkige taim jõupaberisse, kotiriidesse või millessegi muusse, nii et mullapall ei laguneks ja muld ümbert lahti ei pudeneks.


Suurtel põõsastel märgistage lõunapoolne külg etiketi või paelaga, siis saate taime uues kohas ilmakaarte järgi vanaviisi istutada. Väikeste põõsaste puhul pole see nii oluline.

Ärge kaevake koonusekujulist istutusauku. See peaks olema alt laiem või sirgeservaline. Kaevates tõstke pealmine mullakiht alumisest eraldi. Auku täites pange rohukamar augu põhja, rohupool allapoole. Hea kasvumulla saab, kui segate väljakaevatud pinnasesse 25% turbamulda või komposti. Siis jaguneb niiskus kastes ühtlasemalt.

Kadakas istutatakse 2–3 cm sügavamale, kui ta varem kasvas. Kui auk on mullaga täidetud, kontrollige pinna tasasust, pannes labidavarre üle augu äärte. Muld tallake põõsa ümber kõvasti kinni ja tehke kastmisnõgu.

Miks kadakas mõnikord pärast istutamist kolletub või hoopiski ära kuivab? Looduses kasvab kadakas enamasti kohas, kus teda ümbritsev maapind on kaetud niiskust hoidva sambla või muu taimestikuga. Sellised tingimused peaksime talle looma ka koduaias. Selleks multšige põõsaalust turbasambla, saepuru vms-ga.

Ümberistutatud põõsast peab tihti kastma ja päikesepaisteliste ilmadega iga päev veega piserdama. Tehke seda paaril hooajal, kui tahate, et kadakas hea välja näeks.