Püsiva temperatuuriga ruumis on hoiutingimused paremad, kuid sealgi peab aeg-ajalt korrastustöid tegema.

Nii või teisiti mõjutab säilimist ka saagi kvaliteet. Vihmasel sügisel koristatud saak on tavalisest enam riknemisohus, mistõttu peab selle seisukorda sagedamini kontrollima ja riknema hakanud viljad välja sorteerima. Novembris-detsembris alanud õunte häving saab õige hoo sisse jaanuaris, seepärast peaks terved viljad nüüd kiiremas korras ära tarvitama.

Õhukindlalt suletud purgidki vajavad ülevaatamist. Kui mõnel neist on hallituskord näha, ei tohiks neid väljavalamiseks avada hoiuruumis. Eriti halb on selline tegevus juhul, kui samas hoitakse lahtisi soolamis- ja hapendamisnõusid.

Kui kapsatünnis on hapendusvedelikule tekkinud hall kirme, vajab see eemaldamist. Ka tuleb keeva veega puhtaks pesta nii kapsaste peal olnud riie, kaas kui ka vajutis. Jääb aga hapendusvedelikku väheseks, põhjustab see kapsa riknemist. Selle vältimiseks valage juurde 1–2% soolalahust.

Kurkide hapendamise nõud tuleb samuti kontrollida – ega hapukurki võttes pole mõni neist jäänud vedelikust otsapidi välja. Niisugune üksik vili hakkab õhu käes roiskuma ning võib üsna ruttu ülejäänud nõutäie ära rikkuda.

Temperatuuri kõikumisest ligaseks muutunud säilituskapsa pealmised lehed tuleb ära lõigata. Peakapsa toiduks tarvitamisel pole mõtet pead poolitada, välja arvatud juhul, kui soovite seda salatiks riivida. Lõikepind hakkab võrdlemisi kiiresti riknema. Poolitatud või neljaks lõigatud kapsas katke toidukilega ja asetage külmikusse.

Kui suuremat kapsast lehthaaval toiduks võtta (hautise, supi või ühepajatoidu valmistamiseks), säilib väiksemaks kooritud kapsapea ilma kadudeta.

Kui koorides märkate plekilisi kartuleid, on vaja säilitussalv läbi sorteerida ja riknemistunnustega mugulad eemaldada.

Külmanäpistusest magusaks muutunud kartulite maitse paraneb, kui neid enne tarvitamist paar päeva toatemperatuuril hoida. Ka peaks niisugused kartulid külma veega keema panema.

Kartuli ebaloomulik magus maitse taandub ka siis, kui lisada keeduvette veidi äädikat.

Plekkidega porgandid ja kaalikad puhastage, lõigake kuubikuteks ning pange tarvitamiseni sügavkülma.

Kasvama hakanud sibulaid ajatage aknalaual rohelise saamiseks.