Selleriseeme vajab edukaks idanemiseks valgust ning seemneid on soovitav idanevuse parandamiseks leotada (kuni 1 ööpäev, mille kestel paar korda vett vahetatakse). Külvikast täidetakse külviks sobiva mullaga, tasandatakse ja kastetakse kasutades pihustit. Ettevalmistatud seemned külvatakse hõredalt ning segatakse kergelt mullahulka. Külvi ei kaeta enam mullaga. Idanemise aja vältel hoida muld parajalt niiske, niiskuse hoidmiseks võib külvi katta kile või klaasiga. Vältida ülekastmist, mis põhjustab tärkavate taimekeste hukku. Temperatuur idanemise ajal võiks olla umbes +20º C. Sellistel tingimustel võib idanemine aega võtta kuni kolm nädalat.

Kui selleril ilmuvad esimesed pärislehed (umbes 3-4nädala pärast peale tärkamist) tuleb nad pikeerida kas igaüks eraldi istutuspotti või suuremasse kasti vahekaugusega 4x4cm. Jälgida, et taimed ei satuks pikeerimisel liiga sügavale.

Noored selleritaimed on tundlikud madalate temperatuuride suhtes, seega ei tohiks kasvukoha temperatuur langeda alla +16º C. Optimaalne temperatuur kasvuks oleks +18º...+22º C. Noori taimi kasta mõõdukalt kuid regularselt, vältides äärmusi. Kui noored taimekesed on juurdunud, võib neid kasvu ergutamiseks kord nelja nädala tagant kasta veega, millele on lisatud täisväetise lahjendatud lahust.

Refereeritud ajakirjast Мой прекрасный сад