lehetäid
Kuigi meelistaimeks on põlduba, leidub oa-lehetäid ka aed- ja õisoal, peedil, daalial, moonidel jm kultuuridel ning mõnedel umbrohtudel.
Oa-lehetäid imevad taimest mahla. Selle tulemusena jäävad taimed kängu, lehed moonduvad, häiritud on õitsemine ja viljumine. Tugeva kahjustuse korral võib ilma jääda nii saagist kui taimedest. Oa-lehetäid kannavad edasi ka viirushaigusi. 

Et oa-lehetäisid oleks vähem, aitab ennetava abinõuna põldoa varajane külv. Põldubade vahetusse lähedusse istutatud aed-piparrohi aitab samuti lehetäisid eemale peletada. Abiks on ka latvade äramurdmine siis, kui kaunad on moodustunud. Lisaks lehetäide rüüste vähendamisele aitab see võte kaasa ka kaunade ühtlasele kasvamisele-küpsemisele. Vaatamata sellele esineb lehetäisid mõnel aastal massilisemalt, mõnel aastal aga üldse mitte. 

Koduaias tuleks võimalusel vältida keemilisi taimekaitsevahendeid. Tõhusat abi saab esimeste täikolooniate ilmumisel mitmesuguste taimeleotistega pritsimisest. Kleepuvuse suurendamiseks lisada taimsele leotisele rohelist seepi (10 l veele 30-40 g). Pritsimist korrata 4-5 päeva tagant 3-4 korda. 

Järgnevalt mõned võimalused oa-lehetäi tõrjumiseks taimsete leotistega:

* Kõrvenõges 1 kg peenestatud kõrvenõgesele valada peale niipalju kuuma vett, et taimed oleks kaetud. Lasta seista kaanega kaetult 12-24 tundi, kurnata ning lisada vett niipalju, et saadakse 10 l valmis töölahust. 

* Raudrohi 1 kg peenestatud taimsele materjalile valada peale 10 l kuuma vett, lasta kaane all jahtuda, kurnata ja kasutada pritsimiseks lahjendamata kujul. 

* Tomatilehed 2 kg tomatilehtedele valada peale 5 l vett, lasta seista 4-5 tundi. Seejärel keeta tasasel tulel 2-3 tundi, lasta jahtuda ja kurnata. Pritsimiseks võtta 5 l vee kohta 1,5 liitrit lahust. 

* Kartulipealsed 1,2 kg värskeid kartulipealseid valatakse üle 10 l veega, lastakse 3-4 tundi seista ja kurnatakse. Kasutatakse lahjendamata kujul. 

* Vereurmarohi Kasutatakse kogu maapealset osa taime õitsemise ajal. 300-400 g vereurmarohule valatakse peale 1 liiter kuuma vett, kaetakse kaanega ja lastakse seista 1-1,5 ööpäeva. Kurnatakse ja kasutatakse koheselt pritsimiseks.