• Õigesti vastanute vahel loosime iga nädal välja istutuskühvli ja kõpla Fiskarsi uuest kollektsioonist Inspiration.

Peaauhinnaks on Fiskarsi Single Snip aiakäärid, kokkupandav oksasaag ning Inspiration sarjast istutuskühvel, kõblas ja kobesti, mille loosime välja kõikidele küsimustele õigesti vastanute vahel kampaania lõpus.

Õige vastus saata aialeht@aialeht.ee.

Mäng kestab 12. märtsist 08. aprillini 2012. Igal esmaspäeval kuulutatakse välja eelmise nädala võitja. Peaauhind loositakse välja 10. aprillil. Võitjate nimed avaldatakse portaalis Aialeht.ee.

Auhindu rahaks ei vahetata. Auhinnad saab kätte Narva mnt 13 kolme kuu jooksul alates võitjate väljakuulutamisest.


NB! Pilt ja küsimus ootavad eraldi vastuseid.

NELJAS PILDIKÜSIMUS

Kes on pildil?


* * *

NELJAS TEKSTIKÜSIMUS

Nimeta see tänapäeval väga populaarne köögivili, mida esialgu peeti lausa mürgiseks, hiljem kasvatati toredate viljade tõttu aedades aga kui ilutaime. Viljad on madala kalorsusega, ergutavad seedimist, alandavad vererõhku. Populaarne köögivili tähendab tõlkes "kuldset õuna", aga kannab ka tiitilit "armuõun".


Kolmas vahevõitja on Lana Toomvap. Palju õnne!


KOLMAS PILDIKÜSIMUS

Kes on pildil?


* * *

KOLMAS TEKSTIKÜSIMUS

Ukraina ja Venemaa rahvuslilleks olev taim on pärit Põhja-Ameerikast. Ta kuulub maailma kolme tähtsaima õlikultuuri hulka. Õisikuil on võime end pöörata päeva jooksul vastavalt päikese asendile - sellest ka taime nimi. Mis taimega on tegu?


Teine vahevõitja on Hele Noormaa. Palju õnne!


TEINE PILDIKÜSIMUS

Kes on pildil?

Foto: Jaan Mettik


* * *

TEINE TEKSTIKÜSIMUS

Nimeta see tüütu aia- ja toataimede kahjur, kes meenutab väikest valget koiliblikat. Taime kergelt liigutades tõusevad nad kiiresti lendu, kuid maanduvad peagi taimele.


Esimene vahevõitja on Urmas Tamm. Palju õnne!


ESIMENE PILDIKÜSIMUS

Kes on pildil?

* * *

ESIMENE TEKSTIKÜSIMUS

Oma kena õisiku tõttu sobib ta hästi lilleseadeisse, ta on hea meetaim, ammusest aegadest tuntud ravimtaim ja üsna tüütu umbrohi. Oma liiginime millefolium (tuhandelehine) on taim saanud kaunite lõhestunud lehtede tõttu. Verihain, köharohi ja koeraköömen on taime rahvapärased nimetused. Mis taimega on tegu?

Esimesel vaheloosimisel osalevad vastajad, kes on vastuse andnud nii pildi kui küsimuse kohta (seega on vaja anda kaks vastust), mis saabuvad hiljemalt 18. märts kl 23.59.


Veidi lähemalt auhinnatoodetest

Single Snip aiakäärid sobivad õhema pleki, plastiku, kummi ja nööri lõikamiseks.

Fiskarsi sissetõmmatav saag on mugavalt ja turvaliselt käsitsetav, täies ulatuses käepideme sisse tõmmatab ning varustatud praktilise vööklambriga. Saega saab lõigata ja pügada nii puid kui põõsaid.

Fiskars Inspiration uus tootesari on kahes värvitoonis. Siia kuuluvad viis istutustööriista, mida igal aednikul vaja. Tooted on kahes värvitoonis - Viola ja Lily.