Eesti Aiandusliidu tegevjuht Valdur Miller meenutas avakõnes tänavust erakordset talve, mis lükkas ka kevade veidi hilisemaks. "Mõistan väga hästi nende inimeste kärsitust, kel on väikenegi aialapp - saaks juba näpud mulda ja toimetama."

Lumerikas talv oli Milleri sõnul hea selle poolest, et tegi aednikele selgemaks, mida saab meie kliimas kasvatada, mida mitte. "Maailmas rännates nähakse huvitavaid taimi ja tuuakse neid kaasa. Kui on ikka liiga eksootilised taimed koduaeda istutatud, siis sellised talved teevad korrektiivi ja kainestavad inimesi."

Miller lisas, et ilma uudishimuta loomulikult ei saa, sest tänu sellele on Eesti aiandus pikkade sammudega edasi läinud.

Aiandushuvilisi tuleb aina juurde, seda kinnitas ka Sagro tootmisjuht Madis Kahu. "Kõige enam tuntakse huvi köögiviljade, kurgi ja tomati vastu," tunnistas ta. Lilledest on hetkel kõige populaarsem võõrasema.

Ka Nurmiko aianduskeskuse esindusest osteti palju võõrasemasid, samuti potinartsisse ning lumeroose.

Seston Seemnete müügijuhi Tea Taliaru sõnul on üllatav, et esimese messipäeva jooksul said peaaegu otsa daalia juurikaid. "Ostjad olid põhiliselt soomlased. Eestlane armastab püsililli ning erinevaid salati ja maitsetaimede seemneid. Köögiviljade kasvatamine on endiselt jõus," lisas Taliaru. 

Eesti Aiandusliidu esinduses tunti kõige rohkem huvi maasika- ja köögiviljaistikute vastu. Valdur Miller soovitas, et praegu võib maasikapeenrad julgelt valmis teha, õige aeg on ka viljapuude ja marjapõõsaste istutamiseks.

Messi raames toimusid ka rahvusvahelised lilleseadevõistlused ”Tallinn Florist Cup”.