2. Murus. Seda võiks rohkem kasutada. Taim tunneb end seal hästi, veehaare on suur ja valgust palju. Ka tuleb tema ilu üksikult kasvades paremini esile, kui ta on igast küljest vaadeldav. Küll tuleb taime kas metallist, puidust või plastist toega toestada. Toestikku valides arvestage aiakujundust.

3. Horisontaalhaljastuses pannakse elulõngad mööda maad roomama. Nad võivad ehtida peenart või kiviktaimlat, kive ja kände.

4. Sobib hästi okaspuudega. Madalakasvuliste okaspuudega sobivad suureõielised sordid – need ei tee naabrile liiga. Neile kaevake istutusauk tugitaimest poole meetri kaugusele, vooderdage seest kile või juuretõkkekangaga. Kui kasvatate samamoodi väikeseõielisi talvituvate võrsetega sorte, peate aeg-ajalt võrseid kärpima, muidu lämmatavad nad tugitaime.

Kui kasvatate elulõngu koos suurte puudega, valige väikeseõielised liigid-sordid. Istutusauk vooderdage kahe- või kolmekordse ajalehega ja täitke viljaka kompostmullaga.

5. Püsikupeenras roomavana või teiste taimede najal. Toeks sobib äraõitsenud pojengi- või roosipõõsas või muu kõrgem puhmas.

6. Aedade ja tarade katteks istutage looduslikke liike ja väikeseõielisi elulõngasorte. Nii saate endale heki asendaja. Elulõngad istutage 0,7–1-meetriste vahedega, vähene kärpimine soodustab taimede harunemist.

7. Anumas või nõus. Valige vähemalt 15–20-liitrine pott. Mida rohkem mulda, seda lihtsam on kasta ja väetada. Kuna suureõielised elulõngad õitsevad suve teises ja väikeseõielised esimeses pooles, võite potti istutada ka kaks taime. Talveks viige potid keldrisse või kaevake maasse ning katke nagu teisigi elulõngu. Elulõngapottidega võite kaunistada rõdusid, terrasse, aiavaase.

8. Väiksemates amplites võib elulõngu kasvatada vaid lühemat aega ja siis vajavad nad hoolikat kastmist.

9. Lõikelillena on elulõng poolehoidu leidnud eriti Jaapanis. Suureõielisi elulõngu soovitan asetada taldrikule vette. Olenevalt sordist püsivad nad nii kuni nädala.

10. Lilleseadetes. Nende ilusaid karvaseid viljatutte saab kuivatada ja kuivseadesse panna. Et viljad paremini koos püsiksid, korjake need ära enne seemnete valmimist.

Taavi Kivistik, Maakodu 2001