Oodake, kuni lehed koltuvad

Kui taim on õitsemise lõpetanud, kastke teda ikkagi edasi. Potis olev turvas või muld peab püsima parajalt niiske seni, kuni kasvuaeg loomulikul viisil lõpeb ja lehed kolletuma hakkavad. See juhtub kolme-nelja nädalaga, vahel ka rutem.
Lehtede koltumist on vaja oodata seetõttu, et siis jõuavad neis olevad toitained ladestuda sibulasse. Seda “toiduvaru” läheb järgmisel hooajal vaja kasvamiseks.
Sibulale ei mõju hästi, kui lõpetate kastmise kohe, mil õied on närbunud. Lehed hakkavad siis õige pea kolletuma. Kuna toitained ei jõudnud kuigivõrd liikuda sibulasse, jääb see nõrgaks.
Ka siis, kui ajatasite hüatsinti hoopis vees, oodake rahulikult ära, kuni lehed on kolletunud. Nii nagu õitsemise ajal, jälgige ka nüüd, et vette ulatuksid ainult juured. Otsapidi vees ligunev sibul läheb mädanema.

Potist välja ja kuivama

Kui lehed on kolletunud ja hakkavad kuivama, võtke sibulad potist välja. Neid pole hea jätta potti kuiva turba sisse, kuna turvas imab hästi vett, sibulad kaotavad palju niiskust ning võivad närtsida. Aiamulla puhul seda ohtu pole ning sibulad võivad mõnda aega potis edasi olla.
Potist välja võetud sibulatel eemaldage pealmised lahtised soomused ja juurejäänused, seejärel laske neil toatemperatuuril kuivada. Märgates mõnel sibulal märke haigusest, visake see ära, kuna kahjustatud sibulaid pole mõtet säilitada.
Talvel õitsenud sibulad võib peenrale istutada juba kevadel. Kui sobivat kasvupaika veel pole, hoidke neid kuivas ja soojas (18–22°) kohas ning istutage suve lõpus − sügisel.

Liiliasibulaga teistmoodi

Ajatatakse ka madalamaid liiliasorte. Liiliasibulat tuleb kohelda teistmoodi kui eespool mainitud sibullilli, kuna liilia juured ei tohi enne uude kohta istutamist ära kuivada.
Sellepärast ei võeta liiliasibulaid pärast õitsemist potist välja ega kuivatata. Kastke neid edasi nii, et turvas või muld püsiks kergelt niiske. Kevadel võtke sibulad koos mullapalliga potist välja ja istutage peenrale.
Erinevalt eelmistest saab liilia panna järgmisel talvel uuesti õitsema, seda aga vaid siis, kui sibul on läbinud külmaperioodi.
Seega – kui on plaanis sama sibulat uuesti ajatada, võib ta panna ka koos potiga mulda. Sügisel võtke pott üles ning hoidke vähemalt kolm kuud jahedas (2–5°). Hoiukohaks sobib hästi külmkapp. Sibulad võib potist välja võtta (hästi ettevaatlikult, et ei vigastaks juuri) ja panna külmkappi hoiule kilekotis.