- Kilekasvuhoone, mis on rajatud tavalisele aiamullale, tõstke teise kohta. See on lihtsam töö, kui et suures mahus mulda vedada – enne välja, siis jälle sisse tagasi.

- Väetage ja katke ajatamiseks rabarbri-, hapuoblika-, talisibula- ja murulaugupuhmaid. Ka muu köögiviljamaa tahab tasakaalustatud väetamist, sest kõigi vajalike toiteelementide andmine suurendab kultuuride vastupanu haigustele ja kahjuritele.

- Tooge seemnekartul valguse kätte idanema. Ning ärge unustage keldrisse hoiule pandud lillejuuri ja -mugulaid. Pange need kerge aiamulla, liiva ja niiske kasvuturba seguga kastidesse või pottidesse ning tooge sooja ruumi valguse kätte.

- Turgutage aknalaual kasvavaid tomati- ja paprikataimi, andke neile avaramat ruumi, samuti hoolitsege õige temperatuuri eest (päeval 16–18°, öösel 10–13°), muidu saate väljaveninud peenikese varrega istikud.

- Külvake lühemat ettekasvatusaega vajavaid suvelilli, istutage ümber toataimi või tehke neist pistikuid. Kasvuhoones võite külvata pikeerimist mittevajavaid suvikuid amplisse, savianumatesse või lillekastidesse.

- Puhastage vanad pesakastid ja pange üles uusi, et lindudel oleks teie õuel järelkasvu.

- Aiateelt ja värava tagant kokku pühitud graniitsõelmed visake üle mullasõela ja hoiustage puhastatud kraam järgmise talveni.

- Nautige tärkavat loodust, kasemahla ja kevadet!