Suve teisel poolel hakkavad silma kõrgemakasvulised ja lopsakamad suvelilled, tekitades oma erineva kasvukujuga rõõmsaid värvilaike. Tallinna Botaanikaaia suvelillepeenardel ilutsevad vanad tuttavad kõrvuti vähemtuntud suvelilledega.

Harilik kosmos (Cosmos bipinnatus) 'Sonata Dwarf Mix' on tillilaadse lehestikuga vastupidav suvelill, eriti ilus oma  kompaktse kasvu poolest.

Verev rebashein (Amaranthus cruentus) 'Velvet Curtains' on 1,5m kõrgune taim, lehed ja õied on veinipunased. Õitseb juulist kuni tugevate öökülmadeni.

Kolmevärviline rebashein (Amaranthus tricolor) 'Red Leaf Early Splendour' on lehtdekoratiivne suvelill, mille lehti kasutatakse toiduks nagu spinatit.

Harilik päevalill (Helianthus annuus) 'Sonja' on huvitav oma harunevate varte ja paljude väikeste õisikute poolest.

Värv-neiusilm (Coreopsis tinctoria) 'Sea Shells' - õrn ja õhuline, rohkete kuldkollaste õisikutega vähenõudlik suvelill.

Soo-mustjalg (Melampodium paludosum) - vähetuntud, kuid vastupidav suvelill. Tihedad puhmikud on kaetud väikeste kollaste õisikutega.

Kroonjas jaanikakar (Xanthophtalmum coronarium) on 1m kõrgune tugevate vartega taim. Õitseb külmade tulekuni kollaste või valkjate õisikutega. Vähenõudlik suvelill.

Sanderi tubakas (Nicotiana x Sanderae) 'Lime Green'  - väga ilusate laimiroheliste trompetikujuliste õitega taim. Sobib kokku erksavärviliste suvelilledega.

Kalevikepp (Gaura lindheimeri) -  pikkade varte ja roosakate tähekujuliste õitega õhuline taim. Sobib nii potti kui peenrasse, õitseb juulist oktoobrini.

Suur lõvilõug (Antirrhinum majus) 'Ruby' - sügavpunaste sametiste õitega külmadeni õitsev taim. Väga armastatud vastupidav suvelill.