* Lisaks köögiviljade värskelt tarbimisele tuleks neid ka talveks hoidistada. Kuna köögivilja on lahkelt käes, tasuks harjumuspärastele retseptidele lisaks proovida ka mõnda uut ja põnevat retsepti.

* Saaki koristage ikka kuiva ja võimalusel päikselise ilmaga, nii on tööde teostamine mõnusam ja saak säilib paremini.

* Kui sibulapealsed värvi muudavad ja hakkavad kergelt koltuma, tuleks neid maast õrnalt lahti kergitada. See aitab kaasa lõplikule valmimisele ja parandab säilimist. Ülesvõtmiseks on aeg sobiv, kui pealsed on koltunud ja lamandunud ning välimised sibulasoomused sordile iseloomulikult värvunud.

* Küüslaugu võib üles võtta, kui ebavars on hakanud närtsima, lehed kolletuma ja kuivama. Liitsibul peab olema hästi välja kujunenud ning soomused sordile iseloomuliku värvusega.

* Kasvuhoones vajavad tomatitaimed üksjagu hoolt – neid tuleb kasta, rohida ja taimede ümbert mulda kobestada. Et oksad viljade raskuse all ei murduks, tuleb neid lisanööridega toestada. Kõrgekasvulistel tomatitel võib ladva ära murda, nii jõuab taim ka ülemised viljahakatised sügiseks suureks kasvatada. Ilmsete haigustunnustega ja koltunud lehed tuleks samuti ära murda ning põletada. Liigniiskes keskkonnas on lehemädanik kerge tekkima, seetõttu tuleb kasvuhoonet regulaarselt tuulutada ja taimi kasta hommikupoole.

* Kurgitaimedelt eemaldada koltunud ja ilmsete haigustunnustega lehed. Ära võib näpistada ka viljatud ja tihedalt kasvavad harud. Regulaarse saagikoristuse käigus tuleks ära noppida ka ülekasvanud ning kängunud viljad. Kui taimed on saagiandmise lõpetanud, tuleb taimejäänused kokku koguda ning põletada.

* Varajase kartuli võib üles võtta, kui pealsed on koltunud ja koor kinni. Peale tahenemist õhurikkas, kuid päikese eest kaitstud varjulises kohas mugulad sorteeritakse ning viiakse keldrisse.

* Aedhernes ja põlduba saavad koristusküpseks. Neid võib samuti mõne aja lasta varjulises kohas järelvalmida ning seejärel terad välja poetada. Puhtad ja kuivad terad säilitada paberist või riidest kotis kuivas kohas. Kes kasutab neid siis tuleval aastal seemneks, kes toidu valmistamiseks, või koguni mõlemat.

* Kui varajase kapsa pead on saavutanud küllaldase kõvaduse ja sordile omase suuruse, tuleb saak peenralt koristada, sest varajase kapsa pead kipuvad kiiresti lõhenema. 

* Kes sügisel tahab värsket maitserohelist, võib augusti alguses külvata tilli, redist, põld-võõrkapsast (rukolat), spinatit jms. Kui august trehvab põuane olema, tuleb tagada piisav mullaniiskus, et seemneil oleks jõudu idaneda.

* Kui kuu alguses on kõrvitsad veel täies kasvuhoos, siis kuu lõpus tuleb valmis olla võimalikuks öökülmaks – varuge selleks ajaks valmis katteloor.