Teda võib süüa maitsestatult soola ja pipraga ning segatult vähese majoneesi, veiniäädika või sidrunimahlaga võileivakattena või panna salatitesse.

Püreestatud viljaliha lisatakse külmadele või kuumadele suppidele, mereandidele, kanalihale. Avokaado lisatakse vahetult enne toiduvalmistamise lõppu, kuna keemine rikub vilja maitset. Avokaadot kasutatakse ka magustoitude valmistamisel lisatuna puuviljasalatitele, jäätisele, vahukoorele.

Toiduks tarvitatakse avokaado viljaliha, mis on koorealuses kihis roheka ja seemne ümber kreemja tooniga. Avokaadosid võib süüa ka ainult koorimata, pikuti pooleks lõigatult lusikaga, maitsestades viljaliha sirunimahla, veiniäädika, soola (eriti sobilik on tilli- või küüslaugusool), musta jahvatatud terapipra või sinepiga. Indiaanlased kutsuvad maitsestatud avokaadopüreed ka „vaese mehe võiks”, mida ta kohalikke hindasid arvestades ka muidugi on. Avokaado, mille viljaliha on lahtilõikamisel juba tumenenud, on söögiks kõlbmatu.

Tumenemise vältimine. Kuna avokaado muutub kiiresti ebaisuäratavalt pruuniks, pritsige lõikepindu kohe sidrunimahlaga, ka püree hulka segage sidrunimahla. Jutt, nagu suudaks püreesse pandud avokaadokivi kaitsta värvimuutuste eest, kehtib vaid kiviga vahetult kokkupuutuva püree kohta. Küll aga võib poolitatud vilju, mille lõikepind on allapoole keeratud, säilitada kergelt happelises vees (1 l vee kohta 4 sl sidrunimahla) kuni 5 päeva, tükeldatud viljaliha võib sellises lahuses hoida kuni 3 tundi.

Maitse säilitamine.
Kuumutamine muudab avokaado kibedaks. Seepärast kasutage seda väärtuslikku vilja kas toorelt või lisage muudele toiduainetele alles pärast roa pliidilt tõstmist.
Kesk-Ameerika indiaanlased lõikavad avokaado pooleks, lisavad soola ning söövad seda tortillade ja kohviga. Põhja-Ameerikas on avokaado eelkõige aedvili, mida pannakse salatitesse, kuhu lisatakse veel garneeringuks vürtse, laimi mahla, sidruni mahla, äädikat, majoneesi jne.
Vahel pooleks lõigatud avokaadod täidetakse krevettide, krabide või muu meretoiduga. Avokaado viljaliha võib viilutada või kuubikuteks lõigata. Ta sobib hästi kokku tomati, kurgi ja teiste aedviljadega. Vürtsidega maitsestatud viljaliha kasutatakse ka kui võiet leivale määrimiseks.

Avokaado, toorjuustu ja ananassimahla segu saab kasutada puuviljasalati kastmena.
Brasiilias peetakse avokaadot rohkem puuviljaks kui aedviljaks, mis ta ka tegelikult on. Seal lisatakse püreestatud avokaado viljaliha massi šerbettidesse, jäätisesse ja piimakokteilidesse. Käsitsi püreestades peab seda tegema kindlasti hõbedast kahvliga, sest muidu muudab viljaliha värvi. Mõned orientalistid Havail eelistavad avokaadole lisada suhkrut ja kombineerida puuviljadega nagu ananass, greip, apelsin, datlid ja banaan. Jaava saarel aga segatakse avokaado viljaliha põhjalikult kange musta kohviga, lisatakse suhkrut ja süüakse kui desserti.

Mehhikos on väga populaarne dipikaste, mis koosneb püreestatud avokaadost, laimi- või sidrunimahlast, kuivatatud sibulapulbrist, peenestatud küüslaugust, tšillipulbrist ja Tabasco kastmest. Seda kasutatakse kreekerite, kartulikrõpsude ja muu snäkiga. Võtta 2 keskmise suurusega avokaadot, koorida, eemaldada seemned ja püreestada viljaliha mikseriga. Nüüd segada juurde 2 sl sidrunimahla, 2 sl hästi peeneks hakitud mugulsibulat, ½ tl soola ja veidi
Tabasco kastet.

Avokaado ja õunadipp. 1 avokaado, 1 keskmine hapum õun, ½ sidruni mahla, maitseks tilli, soola ja veidi jahvatatud musta terapipart. Asetada õun väikesele kuumakindlale alusele ja küpsetada see ahjus või mikrolaineahjus pehmeks. Nüüd eemaldada südamik ja koor ning
püreestada. Koorida avokaado, eemaldada seeme ja mikserdada viljaliha püreeks ning segada juurde sidrunimahl. Eemaldada ahjuõunal südamik ja koor, püreestada ja segada avokaadopüreega
ning maitsestada.

Poolitatud avokaado võib täita ka krabi-, vähi-, kreveti-, liha-, kana- ja kalasalatiga. Salatikastmeks sobib sidrunimahlaga maitsestatud majonees.

Avokaado ja kreeka pähkli võie.
2–3 avokaadot, ½ sidruni mahla, ½ klaasi jämedalt purustatud kreeka pähkleid, maitseks küüslaugusoola ja veidi jahvatatud tšillipipart. Avokaadod koorida, eemaldada seemned, püreestada mikseriga, segada juurde sidrunimahl ja ülejäänud
komponendid. Võiet kasutada võileibade-saiade valmistamiseks.

Maamehe singisalat avokaado, rukola, kitsejuustu ja riisimakaronidega.
1 avokaado, 100 g maamehesinki, ¼ klaasi rohelisi herneid, 20 lehte rukola salatit, riisimakarone keedetuna 5 sl, 4 sl pehmet kitsejuustu, 3–4 sl oliiviõli, 1 sl balsami veiniäädikat, ½ tl sidruni mahla, maitse järgi soola, suhkrut ja jahvatatud musta pipart. Koorida avokaado ja eemaldada kivi. Piserdada üle sidrunimahlaga, et ei tõmbuks tumedaks. Viilutada sink ja praadida vähese õliga krõbedaks. Maitsestada rukola, avokaado ja herned soola, suhkru, oliiviõli ja äädikaga. Asetada taldrikule ja nendele kitsejuust ja praetud sink.