Eesti viinamarjaveini jaoks tõotab tulla kena saak
Praegu sirgub Jaagu Annemäe talus ühel hektaril 3000 viinapuud, millest kõik veel ei kanna, kuna on alles eelmisel aastal istutatud. “Saaki tuleb, aga kuu aja pärast,” märgib Eensalu rahulolevalt. Viinamarju käivad korjamas siinsed tippsommeljeed, kuna sellist haruldast võimalust Eestis tihti ette ei tule.
Viinamarjadest valmistab Jaak Eensalu oma talus veini. Ta on Eestis ainuke, kellel on selleks olemas nii veterinaarametnike nõuetele vastav veiniköök kui ka kõik load seda veini turustada.
Mullusest saagist valmis 350 pudelit Jaagu Annemäe talu punast viinamarjaveini Rondo 2013, mis sai nime kasutatud sordi järgi. Seda saab mekkida mitmetes restoranides nagu Leib Resto ja Aed, Vein ja Vine, Vinoteek Tigu, Bestwine, GMP Clubhotel & "Pühajärve Restoran" ja Mr Jakob.