Click & Grow on Eestis loodud ettevõte, mis alustas tegevust 2011.aastal ja mille tootevalik täieneb pidevalt. Lisaks kodumaale turustatakse taimi ka väljaspoole, suur osa läheb Ameerikasse. Tegu pole ainult võimalusega kasvatada lilli, vaid ka maitsetaimi (basiilik, tšillipipar) ja minitomateid, seega on igaühele midagi.

Miks midagi sellist? Minu peamiseks eesmärgiks on näha, kas infotehnoloogiaajastu on tõesti nii kaugele jõudnud, et taimi saab kasvatada potis, millega ise midagi tegema ei pea. Kas see on meie tulevik? Kas selline asi on üldse usaldatav? Ning kas lill, mis kasvatab uhkes potis on samasugune nagu need, mida rohenäpud kevadel mulda suskavad ja nende kasvamist vaatavad? Kas minu õnn näha taime kasvamas on sama suur kui ühel õigel rohenäpul? Järgnevate nädalate jooksul tahan teieni tuua oma mõtted, nägemused ja katsetuse.

Esimesed hetked nutipoti seltsis möödusid enamasti telefoni otsas. Asjadesse aitas selgust tuua Click & Grow klienditeenindaja Jaanika, kes seletas kannatlikult, mismoodi vett panna ja kuhu taim sättida. Sellest kõigest annan näpunäiteid ka edaspidistes kirjutistes.

Küll aga eksperimendi pool, mis seab küsimärgi alla infotehnoloogia usaldusväärsuse ja vastupidavuse, tõestas end esimesel katsel. Nimelt ei hakanud minu taime kastmissüsteem tööle. Jällegi veetsin minuteid Click & Grow klienditeenindajaga, kes kannatlikult mure ära kuulas ja kohe järgmisel päeval uue taimekasseti minu poole teele pani. Nii kiiret teenindust ei ole ma veel kogenud. Paraku mängis saatus ka siis vingerpussi, sest mõned tunnid hiljem helistati ning paluti vabandada, kuna kullerfirma probleemide tõttu võib kassett minuni jõuda hiljem kui 24 tunni jooksul.

Ei tea, kas saatusel on mulle anda märk, et parem on lillekasvatus kellegi asjatundlikuma kätte jätta? Paraku aga kavatsen siiski saatusele pikka nina näidata  ning oma taimekassetti siiski ootama jääda ja teisele katsele minna. Kuidas mul läheb, sellest juba järgmisel nädalal.