Väärarengu ehk fastsiatsiooni puhul laieneb liilia kasvukuhik ebatavaliselt ja tekib varre laiuti vohamine. Taimevarre väärarenditest on see üldse kõige sagedasem. Sellist väärarengut võib ette tulla iga koduaia liiliataimedel.

Eristatakse radiaalset ja lineaalset fastsiatsiooni. Neist esimese puhul laieneb vars ümberringi lehterjalt, varre tipus asuvate õisikute ja õite arv mitmekordistub ning õied kasvavad omavahel kokku. Lineaalse fastsiatsiooni puhul muutub vars linditaoliselt lamedaks, näiteks kõrvitsa vars võib muutuda isegi 35 cm laiuseks.

Looduslike liikide puhul täheldatakse juhuslikku fastsiatsiooni, mida võivad põhjustada kasvukuhiku vigastused taimekahjurite poolt, viirus- ja bakterhaigused. Sagedamini esineb seda lepal, saarel ja leedril.

Kultuurtaimedel nagu näiteks aedmaasikas, kapsas, mais, ilutaimedest mätasharjal on fastsiatsiooni kasutatud aretuses – tulemuseks on kõrge saagikusega ja omapärase morfoloogiaga sordid. Fastsiatsiooni saab esile kutsuda rohke väetamise, kiirituse ja tõusmetippude kõrvaldamisega.