Kes ja millised kasvuhooned võitjateks osutusid, sellest loe oktoobrikuu Maakodust. Kuid fotogaleriid huvitavatest kasvuhoonetest vaata siin:

Rohkesti silmailu
Ene Mülts

Vana eestiaegse maja juurde oli vaja sobivat kasvuhoonet. Eelmisel kevadel sai see valmis meisterdatud. Põhiliselt tomatite kasvatamiseks, aga leidub ka tšillit, sidrunbasiilikut ja noori viinamarjataimi. Kevadel vara oli valikus redist, tilli ja hästi varajased kartulid.


Maa-aluse osaga kasvuhoone
Liisa Ruukel Otepää valla Pilkuse küla Tõru talust

Kasvuhoone on ehitatud 1,3–1,5 meetri sügavusele maa alla. Ülemine osa on nagu tavaline kasvuhoonegi kihtplastist. Kastmiseks on tilkkastmissüsteem.

Väga meeldib uue kasvuhoone kliima paprikale ja tšillile. Ka tomat kasvab väga hästi. Üldse ei sobi see aga kurgile, sest õhus on vähe niiskust ja taimi ei kasvata ma peenras, vaid kottides.
Roosid ja romantika
Eve Leek

Tahtsin, et kasvuhoone ei oleks lihtsalt tomatite-kurkide kasvatamise koht, vaid ka silmailu allikas ja istumisnurgake, kus juua hommikul kohvi või õhtul tassike teed. Sestap kuuluvad kasvuhoone juurde roosid.

“Kaks õde”
Teele Vaga
Kurgimaja.
Tegemist on umbes 20aastaste “õdedega”. Hellitavalt võib neid nimetada tomatimajaks ja kurgimajaks. Tegu on betoonvundamendil asetsevate ümmarguste klaaskasvuhoonetega, mis on ühtaegu praktilised ja väga kaunid. Ehkki majakestel on turjal omajagu aastaid, on nad uhked tänaseni.
Mullivanni ja saunaga kasvuhoone

Omanäolises talveaia stiilis kasvuhoones kasvavad kurgid, tomatid, viinamarjad ja maitsetaimed. Varajase saagi jaoks saab hoonet kütta suure vanaaegse reheahjuga. Kurgipeenart soojendab põrandaküte. Kasvuhoones on ka saun, mullivann ja istumiskoht.