"Võistluse eesmärk on tunnustada Eesti kodu- ja aiakultuuri silmapaistvaid saavutusi, tõstes esile jätkusuutlikkust, omanäolisust, innovatiivsust ja keskkonnasäästlikkust. Hea eeskuju najal saavad innustust ja toetust kõik, kes väärtustavad kodu- ja aiakultuuri ja suhtuvad hoolivalt ümbritsevasse keskkonda," ütles Ajakirja Kodu & Aed peatoimetaja Piret Veigel. "Harmooniline keskkond toetab iga inimese vaimset ning füüsilist heaolu, seepärast on oluline seda teadvustada ning selle arengule ja edendamisele ka tähelepanu pöörata.“ 

AASTA KODU tiitli ja 2500 € Swedbankilt sai perekond Sikkali kodu Tallinnas Nõmmel. Kodu on rajatud neljandat põlve pere valduses olevale krundile. Valgusküllases ja avaras eramus on ühendatud looming ja pereelu, traditsioonid ja tänapäev.

AASTA AIA tiitel ja preemiareis Germalo Reisidelt kuulub perekond Liivole. Pere koduaed Kiili vallas Harjumaal ühendab kirgliku aiandusharrastuse praktilise aianägemusega, mida naudib kogu pere. Jõuline ja asjatundlik taimevalik sobitub värskete aiakujundus- ning värvilahendustega.

Noore pere kodu preemia 1500 € Hemtexilt said Kelli Saaren ja Mart Roosimägi. Nende kodus Tallinnas Kadriorus on tunda linnaosa lumma. Heledate seinte taustal tõusevad esile vaimukad mõtted ja eri ajastute kihistused, mis loovad kordumatu meeleolu.

Noore aia preemia 1500 € Scheteligilt läks perekond Ikävalkole, kelle aed Tallinnas Haaberstis pakub hoolimata oma paariaastasest vanusest terviklikku muljet. Liigirohke taimestiku kaasabil on aias loodud erinevaid mõnusaid puhkekohti ja kauneid vaateid.

Stiilse kodu preemia 1000 € kinkekaart Iittalalt kuulub Ilona Litvinovale ja Andrei Gapejevile. Nende kodus Tallinnas Pirital on noore pere nägemus unelmate kodust lahendatud terviklikult, elegantselt ja disainiteadlikult.

Parima värvilahenduse preemia 1500 € Vivacolorilt pälvis perekond Nõlvak. Pere ehitas oma värvika kodu Harjumaale Anija valda peremehe lapsepõlve mängumaale, vanaisa põlistalu kõrvale.

Parima maastikukujunduse preemia 1500 € Husqvarnalt kuulub perekond Absalonile. Nende avara mere lähedane koduaed Pärnumaal sisaldab nii põnevaid vaateid kui ka mängulisi nurki. Õie- ja värviküllane taimestus kõlab kokku maja ja sisustusega ning annab edasi pererahva optimistlikku kunstimeelt.

Ökokodu preemia 1000 € kinkekaart Safranilt võitis Ebe Arpo kodu Tallinnas Kalamajas. Kodu on kunstniku silmaga teostatud heasoovlikult nostalgiline sulam mahedatest viimistlusmaterjalidest, nõukogudeaegsest arhitektuurist ning uuskasutusel retromööblist.

Aiakultuuri edendamise preemia 1000 € kinkekaart Hansaplantilt sai Jaan Kivistik, kes on andnud panuse aiandusmaastikule mitmekümne aasta jooksul. Tänavu algas tema õpetamisteel Räpina aianduskoolis 46. aasta. Tema sulest on ilmunud hulk viljapuude, viinapuude ja marjakasvatuse alaseid artikleid ning raamatuid.

Parima vannitoa preemia 1000 € Gustavsbergilt kuulub perekond Laurile Harjumaal Leppneemes, kelle valgusküllase eramu vürtsikad pesu- ja tualettruumid on eeskujuks kõigile, kes väärtustavad kodukujundusse panustatud hinge ja aega.

Ideeauhinnad kokku 800 € väärtuses Lutheri Stuudiolt pälvisid:
Taavi Laar Tartust, kes meisterdas vildist ja puidust öökapi ning liimpuidust kolmjalg-järi.
Villu Baumann Haapsalust, kes valmistas vineersirmi, mille dekoreeris puuvillase pitspaelaga.
Kaarel Zilmer Harjumaalt Viimsist, kelle rakendatud taraehitamise tehnika ühendab puitu ja kive.

Tänavu osales konkursil üle 100 kodu ja aia. Auhindu jagati ligi 18 000 euro väärtuses. Žüriis olid ajakirja Kodu & Aed ja sponsorite esindajad, sisekujundaja Sirje Kadalipp ja aiandusspetsialist Mihkel Saar.

Võistlust korraldab juba kaheteistkümnendat aastat Eesti suurim kuukiri Kodu & Aed.